Погроза олігархам

21.03.2021 10:21 ПОЛІТИКА

Дивним чином осмілів наш президент. Зеленський звернувся до українців з різкою заявою щодо олігархів. Він сказав, що санкції проти кума Путіна Медведчука є лише початком масштабної війни з олігархатом. Президент пообіцяв, що після Медведчука почнуться розбірки з Коломойським, а на черзі й інші олігархи. Зеленський навіть назвав прізвища: Ахметов, Пінчук, Порошенко, Фірташ. Не назвав лише Льовочкіна, а політологи кажуть, що саме з Льовочкіним президент пішов на зближення.

В принципі, деолігархізація в Україні потрібна була вже давно, але ніхто з попередніх президентів не міг почати цю війну, бо були абсолютно залежними. Зеленський був залежний від Коломойського і тепер скинув з себе цей тягар, тому на інших олігархах йому буде легше відігруватися. Найбільший зуб він має на Порошенка, але Порошенка не дасть образити президент США Байден.

Якщо розібратися, то і початок війни з олігархами також почався лише після того, як Байден пообіцяв підтримати Зеленського. Без такої підтримки наш президент ніколи б не зміг поперти проти кума Путіна Медведчука.

Звичайно, що війна з олігархатом не є чимось новим. Скоріше за все, Зеленський хоче стати таким собі Путіним, який у Росії тримає всіх олігархів біля ноги. Хто не був згоден, був кинутий до в’язниць або виїхав. Тому український президент у своєму зверненні так і натякнув, або чесно працюєш, або націоналізуємо все, що ти вкрав у держави.

А крадуть олігархи чимало. У той час, коли народ шукає гроші, щоб оплатити квитанції за комунальні послуги, олігархи, які контролюють енергетичну сферу, різко багатіють.

Статки найбагатшої людини в Україні Ріната Ахметова зросли з 2,5 до 7,6 млрд. доларів! Навіть статки олігарха Віктора Пінчука виросли з 1,4 до 2,5 млрд. доларів.

Костянтин Жеваго. Статки зросли до 2,1 млрд. доларів, хоча у червні 2020 року Forbes Україна оцінював його статки в 1,1 млрд. доларів.

Ігор Коломойський. Статки зросли до 1,8 млрд. дол. У червні 2020 року Forbes Україна оцінював його в 1 млрд. дол.

Геннадій Боголюбов. Статки зросли до 1,7 млрд. дол. У червні 2020 Forbes Україна оцінював його в 1,2 млрд. дол.

Петро Порошенко. Статки зросли до 1,6 млрд. дол. У червні 2020 року Forbes Україна оцінював його в 1,4 млрд. дол.

Вадим Новинський. Статки 1,4 млрд. дол. У червні 2020 року Forbes Україна оцінював його в 810 млн. дол. Тепер подивимося, чи вистачить президенту духу воювати з олігархами.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат