Новим головою Закарпатської ОДА став полковник СБУ Віктор Микита

11.12.2021 10:31 ПОЛІТИКА

10 грудня президент України підписав наказ про призначення голови Закарпатської обласної державної адміністрації.

9 грудня кандидатуру 42-річного полковника СБУ Віктора Микити затвердив Кабмін, а вже наступного дня відповідний наказ підписав і президент.

Новий голова родом із села Ільниця на Іршавщині. До цього Віктор Микита був першим заступником начальника Головного управління в Центральному апараті СБУ. У відомстві він займався реформою служби.

До призначення на цю посаду працював заступником начальника управління СБУ в Запорізькій області.

Відомо також, що 2013-14 роках служив в Донецьку, а у 2015-18 роках був керівником спецпідрозділу СБУ Закарпаття по боротьбі з організованою злочинністю.

Що декларує Віктор Микита:

● 6 грудня Віктор Микита подав декларацію кандидата на посаду голови Закарпатської ОДА, 8 грудня — виправлену декларацію.

● У декларації Віктор Микита вказав: житловий будинок у Баранинцях (259,5 кв.м., — спільна власність), земельна ділянка у Баранинцях — 227 кв.м. — спільна власність. Дружина декларанта, Микита Вікторія Валеріївна, має квартиру в Ужгороді (58,3 кв.м.), дві земельні ділянки: в Ужгороді (738 кв.м.) та в Баранинцях (1435 кв.м.).

● У спільній сумісній власності Віктора та Вікторії Микит: легковий автомобіль Audi A6 2018р., вантажний автомобіль Renault 2008р, два причепи три напівпричепи та три спеціалізовані вантажні сідлові тягачі-Е.

● Дохід декларанта, заробітна плата за основним місцем роботи (Управління СБУ в Запорізькій області) за 2020 рік — 561 498 грн. Дохід від зайняття підприємницькою діяльністю його дружини — 1 507 768 грн.

● Готівкою Віктор Микита тримає — 30 000 доларів, його дружина — 1 500 000 грн.

Нагадаємо також, що свого часу Закарпатську ОДА вже очолював СБУшник Олексій Петров. Однак, у листопаді 2020 року Зеленський підписав наказ про звільнення Петрова і призначення на його місце бізнесмена-менеджера Анатолія Полоскова.

А вже в листопаді цього року президент звільнив Полоскова з цієї посади.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат