Корона і вірус

08.11.2020 18:03 ПОЛІТИКА

Ми чомусь думали, що нас це обійде. Це хтось десь там хворіє і помирає від коронавірусу, а у нас усе добре. Не добре. У нас все погано. І мало не щодня ми встановлюємо антирекорди по кількості виявлених випадків захворювання коронавірусною інфекцією. Медики кажуть, що всі лікарні забиті. Хворих уже немає де розміщувати. Зокрема, з Ужгорода хворих везуть в інші районні центри. Звичайно ж, у такій ситуації вже деякі райони.

Закарпаття віднесли до «червоної зони». А тут свої карантинні обмеження — забороняються регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів, відвідування закладів освіти здобувачами освіти, приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), а також розважальних закладів. Нічого не можна. Нікуди не можна.

Звичайно ж, це обурило місцевих підприємців, які мало не щодня почали проводити акції протесту, вимагаючи послаблення карантину, бо багатьом підприємцям потрібно все одно платити оренду, податки, або навіть віддавати кредити.

Аж тут чинний мер Ужгорода і, відповідно, кандидат на цю посаду на ще один термін Богдан Андріїв, вирішив у кращих зразках популізму стати на бік підприємців, мовляв, я вас розумію, я з вами, і я за послаблення карантину. І ніякий голова ОДА мені не указ. Більше того, було нагнано під будівлю ОДА підприємців із андріївського ринку на Краснодонців.

Головний інфекціоніст області вже навіть запропонував підприємцям, які влаштовують пікети, прийти в лікарню і подивитися, що там робиться. Не спрацювало.

Голова ОДА Петров розуміє, що поширення коронавірусу на Закарпатті може призвести до колапсу і відповідати за все доведеться йому, але відкрито протистояти Андріїву та підприємцям не може, бо ті й слухати не хочуть про загрозу, їм потрібно продавати пиріжки та горілку. І людям усі ці карантинні обмеження вже дуже набридли.

Та найгірше те, що до другого туру виборів Андріїв та Петров повинні заручитися підтримкою виборців і будь-які непопулярні рішення можуть лише нашкодити. Петров буде намагатися зробити свого підручного Щадея мером, а Андріїв також не має намір віддавати мерську корону.

Як вийти з ситуації? Здоровий глузд тут не переможе. А коронавірус і надалі коситиме закарпатців. І вихід у Петрова один — посадити Андріїва до тюрми за нехтування вказівок щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, що призвело до численних смертей громадян. Іншого виходу у Петрова немає. Але Петров виявився не таким уже й рішучим, як здавалося.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат