Слово про Партію порядних закарпатців

18.10.2020 20:43 ПОЛІТИКА

Дорогі друзі!
Під час виборів українці завжди в когось до фанатизму вірять і на хвилі ейфорії голосують за фаворита, а вже через рік рвуть на собі волосся, кажуть про зраду і той, хто був у фаворі, робиться ледь не ворогом. І так щоразу. То як не помилитися? Як знайти тих, хто не зрадить, і за кого ніколи не буде соромно? Це і було моїм вирішальним питанням на цих виборах.


Щодо поточних виборів, то я відразу ж відкинув усі крупні політичні проекти всеукраїнського масштабу. Ми всі прекрасно знаємо, що за кожним із них стоїть хтось із грошима, і партія для нього є лише інструментом досягнення влади, а влада, в свою чергу, є інструментом додаткового заробітку. Тому я не сприймаю жодну українську партію, за якими стоять грошові мішки.

Я мав намір зупинити свій вибір на нашому, закарпатському, політичному проекті, бо це вибори до місцевих рад, і саме закарпатці повинні в умовах децентралізації грамотно розпоряджатися власним бюджетом, без диктовки Києва.

Власне, закарпатських партій виявилося лише 4: Блок Андрія Балоги, партія Рідне Закарпаття і дві угорські партії — КМКС та Демократична партія угорців України.

Блок Балоги я відкинув відразу, бо це сімейна партія, яка також має відповідні меркантильні інтереси. Рідне Закарпаття з багатомільйонним рекламним бюджетом просто відштовхує тим, що за нею стоять місцеві олігархи, які свій капітал збили з дуже сумнівних оборудок. У них також є свої бізнесові інтереси при захопленні влади на Закарпатті і за кожним із засновників партії є цілком реальний негативний шлейф.

Справді закарпатськими і не олігархічними залишилися хіба що дві партії угорські. І саме з них я обирав ту, яка не має негативу і не має сумнівного фінансування. Саме так я відкинув КМКС, яка має іноземне фінансування, і мій вибір випав на Демократичну партію угорців.

Ця партія не має жодного негативного шлейфа, а головне — це не є рафінована партія лише однієї етнічної меншини Закарпаття. Подивіться списки Демократичної партії угорців до міської ради і ви побачите, що там значна кількість кандидатів не є етнічними угорцями, а є представниками інших національностей Закарпаття, серед яких ті ж шваби чи словаки. Є в партії й українці. Тобто, саме ця партія зробила ставку на закарпатцях і стала тим мостом, який об’єднує закарпатців різних національностей. Адже наші закарпатські родини дуже часто є національно неоднорідними й у різних поколіннях однієї родини можуть бути представники кількох національностей. І наразі саме Демократична партія угорців України фактично є Демократичною партією закарпатців. Тут навіть слоган «Партія порядних закарпатців!».

Жоден член партії ніколи не був пов’язаний у політичних чи кримінальних скандалах.

Хтось скаже, але ж у названих вище партіях олігархів кандидатами також є порядні люди. Так, є. Але ці люди потім страждають від того, що свого часу зробили неправильний вибір, і так і залишаються у своїй політичній кар’єрі «екс-регіоналами», «порохоботами», «зелебобами» і таке інше.

Щодо мене особисто, то я впевнений у Демократичній партії угорців України, яка відстоює інтереси всіх закарпатців. Моя згода балотуватися кандидатом в Ужгородську міськраду вмотивована, в першу чергу, бажанням підтримати цю партію. І, думаю, партії також буде в нагоді мій 25-річний досвід роботи в газеті та мій досвід за час каденції депутатом Ужгородської міської ради та Закарпатської обласної ради.

Щодо свого бачення роботи в раді, то пропоную такі програмні тези:

1. Зараз в Ужгороді заправляє комунальна мафія! Замість того, щоб обслуговувати місто і робити його кращим, комунальники, на чолі з керівництвом міста, беруть участь із відмивання міських коштів. Бюджетні кошти перетікають у приватні кишені при безглуздих ремонтах, прибираннях, реконструкціях і навіть при так званому озелененні міста. Ціни за роботи навмисно завищуються, і різницю забирають собі комунальні ділки та їхній бос.

У міськраді працюватиму над формуванням таких комунальних підприємств, які чесно та ефективно робитимуть наше місто кращим.

2. Нинішня влада Ужгорода безсоромно грабує мешканців міста, щорічно забираючи з бюджету Ужгорода на приватні підприємства з перевезення пасажирів понад 30 мільйонів гривень і при цьому регулярно підвищує ціни на проїзд! Так робиться тому, що більшість підприємств із перевезення пасажирів належить родині чинного мера.

При таких дотаціях пасажирські перевезення повинні бути безкоштовними для всіх мешканців Ужгорода, а не тільки для певних соціальних та вікових груп. Такою є практика багатьох європейських міст.

У міськраді працюватиму над тим, щоб пасажирські перевезення в Ужгороді були комфортними і дешевими або взагалі безкоштовними для ужгородців.

3. Чинний мер Ужгорода вклав великі суми коштів на приватні масштабні системи сонячної енергії за межами міста. Але при цьому, він абсолютно нічого не зробив для енергозбереження та встановлення систем сонячної енергетики в самому Ужгороді.

Саме встановлення альтернативних джерел енергії дали би можливість значної економії плати за електроенергію.

У міськраді працюватиму над тим, щоб встановити в Ужгороді енергозберігаючі системи та використовувати сонячну та іншу зелену енергетику, що дасть можливість багатомільйонної економії енерговитрат, а згодом дасть можливість ужгородцям значно заощаджувати на електроенергії!

4. Нинішня влада міста час від часу втручаються в недоторкані архітектурні об’єкти, надаючи можливість ділкам робити різного роду злочинні реконструкції на історичних будівлях Ужгорода. Багато історичних будівель у самому серці Ужгорода було знищено. А перлина Ужгорода — комплекс «Корона» — сплюндрований і стоїть примарою на площі Театральній.

У міськраді я зроблю все в межах моєї компетенції, щоб історичні будівлі міста не піддавалися вандальним реконструкціям, мікрорайон Малий Галагов був внесений під захист ЮНЕСКО, а «Корону» або терміново добудують і здадуть в експлуатацію її нинішні власники, або це зробить місто!

5. При нинішній владі в Ужгороді грубо знищуються зелені насадження, а комунальні підприємства, які повинні займатися озелененням, беруть участь у схемах із відмивання бюджетних коштів. Вирубуються цілком здорові дерева лише для того, щоб закупити за явно завищеними цінами саджанці молодих дерев, і різницю «відмити» в приватні кишені можновладців. А потім значна частина саджанців не приживається і, таким чином, місто втрачає дерева.

Влада також веде безсоромну забудову зелених зон, і Ужгород із колись зеленого міста перетворюється на бетонне.

Я обіцяю берегти екологію міста, не допускати жодної забудови, якщо в проекті не буде передбачено створення зеленої зони. Окрім того, працюватиму в міськраді над тим, щоб у місті засаджувалися нові сквери та парки.

6. Реформа медицини зупинилася на півдорозі. Чинна влада міста бере участь у кримінальних схемах щодо призначення керівників медичних установ, медичні заклади не ефективні. Конституція гарантує нам безкоштовне медичне обслуговування, а натомість пацієнти повинні платити зі своїх кишень навіть за елементарні бинти та зеленку.

У межах своєї компетенції обіцяю змусити владу переглянути ефективність медичних закладів і працювати у міськраді над тим, щоб спрямувати бюджетні дотації у лікарні та поліклініки, які найбільше потребують фінансування. Більше уваги звертатиму на сімейні амбулаторії і вимагатиму від влади матеріально стимулюватиму лікарів та медичний персонал міських закладів.

7. Ужгород повинен бути комфортним для проживання. Наразі влада робить ремонти та реконструкції вибірково і в своїх інтересах. Площа Петефі — це не весь Ужгород.

У міськраді працюватиму над тим, щоб більше уваги приділялося на багатоквартирні будинки. Потрібно розробити програму підтримки ОСББ і негайно утеплювати багатоквартирні будинки, ремонтувати дахи, асфальтувати проїзди в двори багатоповерхівок, розвивати інфраструктуру «спальних» районів, а не тільки центру міста.

8. Зараз влада міста веде безсоромне викачування бюджетних коштів у приватні кишені. Не дарма прокуратура відкрила кримінальні провадження проти мера, його заступника та керівників деяких департаментів міськради за фактами корупції.

Створено багато схем, за якими мільйони бюджетних коштів осідають на приватних рахунках, а громада міста не має можливості контролювати, куди ж влада діває народні гроші.

У міськраді я працюватиму над знищенням цих схеми і вимагатиму від влади надати можливість громадськості контролювати кожну бюджетну гривню. Громадські активісти також повинні мати право представляти ужгородців при прийнятті всіх важливих рішень влади.

* * *

Номер нашої партії в Ужгородську міськраду — 25. Я балотуюся від цієї партії по третьому округу і є другим номером.

Щиро всіх патріотів Закарпаття запрошую підтримати нас на цих виборах.

З повагою Петро Гойс, редактор газети «РІО».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат