Ужгород в очікуванні виборів

06.09.2020 22:17 ПОЛІТИКА

Наразі в Ужгороді вже визначилися потенційні кандидати в мери. Ось що з цього приводу пише політичний оглядач видання Prozak.info Василь Поляк.

«Звичайно ж, захоче ще один термін просидіти в кріслі мера чинний мер Богдан Андріїв, але якщо минулого разу йому вдалося пройти в мери, бо спрацювала потужна схема підкупу голосів, то цього разу так легко не буде.

По-перше, голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, з великим стажем роботи в СБУ, вже заявив, що строго ламатиме схеми підкупу виборців і поліція вже навіть розглядає кілька справ із цього приводу.

По-друге, рейтинг Богдана Андріїва за його каденцію різко падає через ряд гучних справ корупційного характеру. Фактично, під корупційним слідством і сам голова міста, і його перший заступник Іштван Цап, і керівник Департаменту міського господарства Володимир Бабидорич. Ця влада корупційна абсолютно і крадуть у владі мільйони гривень на реконструкціях та ремонтах і навіть на озелененні. А ужгородці це добре бачать і протест проти нинішньої корупційної влади визрів навіть серед її колишніх прихильників.

Вважалося, що конкуренцію Андріїву може скласти Віктор Щадей, але він також зараз втрачає рейтинг. По-перше, навіть опоненти кажуть, що Щадей не є самостійною політичною фігурою і за ним стоять інші люди, які готові фінансувати його кампанію.

По-друге, саме у той час, коли в. о. мера міста був Віктор Щадей, то за його сприяння було шахрайськи перепродано ресторанний комплекс «Корона» в центрі Ужгорода.

Ну, і по-третє, Щадей з якогось дива подався до партії «Слуга Народу», яка наразі стрімко втрачає рейтинг через недолугі дії керівництва держави. Після переходу Щадея до «Слуг» у соцмережах навіть колишні його прихильники, серед яких багато авторитетних закарпатців, різко відмовилися підтримувати Щадея на виборах мера.

Ще один потенційний кандидат Олександр Білак також не є самостійною фігурою в політиці і у нього абсолютно відсутня харизма керівника.

Андрій Півень один із перших почав самопіар, але ужгородці його ігнорують. Можливо саме через відсутність харизми.

Що стосується Віктора Петрова, то його висунула команда Андрія Балоги, а Балога і Ужгород стали поняттями занадто несумісними, через минулу дивну нелюбов Віктора Балоги до Ужгорода. І, можливо, лікар Петров є непоганим фахівцем, але це людина не самостійна і без досвіду адміністративного керування.

Дивним є те, що не оголосила свого кандидата партія Порошенка «Європейська Солідарність». Ну і зовсім дивним є те, що чомусь ігнорує ці вибори тричі мер Ужгорода Сергій Ратушняк. Адже саме зараз визрів час для його харизми. Серед уже наявних кандидатів явно виник вакуум і Ратушняк міг би зайняти це місце в когорті кандидатів і за нинішніх умов роздратованого суспільства він має непогані шанси на перемогу».

Ну а ми сподіваємося, що Сергій Ратушняк таки візьме участь у виборах. Ужгороду дійсно зараз потрібен вольовий та харизматичний мер, який зможе подолати комунальну мафію і нарешті навести лад у місті.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат