Багата влада

18.01.2020 15:27 ПОЛІТИКА

Цього тижня було два скандали й обидва стосувалися нашої влади.

По-перше: стали відомі статки урядовців та нардепів. Ці постійно ниють, що мало заробляють. Нардепам хочуть підняти зарплати ледь не до 150 тисяч гривень на місяць. Навіть помічники нардепів матимуть по 117 тисяч грн. щомісяця.

Міністри також мають понад стотисячні щомісячні зарплати і плюс стільки ж ще премій та надбавок. Але зі зарплати глави Укрпошти здивувалися всі. Це не 100 тисяч. І не 200. Під мільйон щомісяця. В Інтернеті вже малюють карикатури, як президент США просить Зеленського взяти його на роботу керівником Укрпошти, бо у того зарплата вдвічі більша.

Глава уряду каже, що урядовцям зарплати великі потрібні, щоб їм не хотілося брати хабарі. Дурниця. Бо хто потрапляє у владну систему, того ніяка зарплата не зупинить, бо корупція це правило, без якого чиновники не можуть. Хвороба, яка не виліковується ніякими високими зарплатами.

І варто нагадати, що пенсії влада хоче підвищити на 70 гривень, а підвищення зарплат для представників влади вимірюється сотнями тисяч. І коли Зеленський обіцяв учителям зарплати по 4 тисячі доларів, то він явно мав на увазі не вчителів.

Ну і ще один скандал, який може призвести до владної кризи. В Інтернеті оприлюднили записи засідання Кабміну. Запис нібито робився таємно і там голоси схожі на голос глави уряду Гончарука та ще декого з міністрів і віце-прем’єрів. На цьому запису нібито глава уряду каже про президента, як про людину недалеку, якій потрібно роз’яснити, що в бюджеті дірка в 50 мільярдів і що країна сповзає в економічну прірву.

Згодом глава уряду виступив і сказав, що запис фальшивий, а в країні з економікою все добре, бо інфляція падає, інвестиції зростають і гривня зміцнюється.

Тут питання не в тому, справжній запис чи ні. Тут питання в тому, хто затіяв цю провокацію. Схоже на те, що між двома гілками влади намітилося протистояння і заварює цю кашу оточення президента. Тобто, адекватний уряд нам призначався лише для замилювання очей, а потім потихеньку у владі будуть виключно ті, хто підходить Зеленському. А точніше — його босам-олігархам.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат