Голові Закарпатської ОДА затвердили двох заступників. Гайдай не пройшов

13.09.2019 14:04 ПОЛІТИКА

Кабінет Міністрів затвердив двох заступників голови Закарпатської облдержадміністрації. Заступниками Ігоря Бондаренка стали Ольга Травіна та Олексій Гетьманенко.

У 1994—1998 рр. Травіна працювала заступником директора з адміністративно-організаційної роботи ТОВ «Каслекс». Підприємство, яке на Краснодонців розливало горілку й пережило кілька скандалів, аж поки в 2012 році не було закрите.

У 2001—2002 роках Травіна працювала заступником начальника управління по туризму та курортах Закарпатської обласної державної адміністрації. Із 2002-го по 2003-й рік — завідуюча відділом із питань розвитку туризму Ужгородської міської ради, у 2004—2006 рр. — завідуюча відділом у справах сім’ї та молоді Ужгородської міської ради.

З 2006-го по 2010-й рік була приватним підприємцем, а з 2011 року — начальник відділу інвестицій, інновацій та розвитку Ужгородської міської ради.

Вона була колишньою прихильницею Віктора Балоги і протягом трьох років (із 2010 по 2013 рік) була членом фракції партії Балоги «Єдиний центр». Та найнегативніший багаж у Травіної — це скандал навколо розтрати коштів гранту Європейського Союзу на реконструкцію «Совиного гнізда».

Зрештою, Травіна з цієї ситуації вийшла чистою, бо підписи під актами стоять не її, а мера Богдана Андріїва. І саме через це Андріїв і досі проходить по справі розкрадання. Як ми повідомляли, слідство по справі Андріїва закінчене і наприкінці жовтня було скероване до суду. Ми також повідомляли, що меру Ужгорода Богдану Андріїву вручили підозру про розкрадання 6 млн. грн. при реконструкції комплексу «Совине гніздо».

До речі, Ольга Травіна вже подала декларацію про доходи перед призначенням заступником голови ОДА і ця декларація доволі дивна, бо в ній зазначено і великий будинок, і земельні ділянки, але ціна вказана лише за автомобіль «Мерседес».

Ну і ще один невеличкий факт. Травіній у 2015 році спалили автомобіль. Хто і за що — залишилося загадкою.

Що стосується Олексія Гетьманенка, то він цілком відповідає критеріям нової влади. Молодий та амбітний. Ну і варто зазначити, що до призначення був співробітником Приватбанку. Він також має «балогівське» минуле, бо з 2010 по 2015 рік був депутатом Ужгородської міськради саме у фракції «Єдиний центр». Однак на останніх виборах у міськраду він уже йшов від партії «Наш край», але не пройшов.

Тим не менше, Гетьманенко все ж має позитивніший імідж, ніж негативний, тому навряд чи Бондаренку доведеться за нього червоніти.

Що стосується Сергія Гайдая, то він також був у Києві і чекав своєї долі. Напередодні голова ОДА Ігор Бндаренко різко поміняв ставлення до Гайдая і звільнив його зі своїх радників. Тим не менше, Гайдай мав лобістів і була ще надія, що його призначать першим заступником Бондаренка. Але тиск на центральну владу був сильним. Проти Гайдая навіть виступили депутати облради, які в листі до президента Володимира Зеленського просили не призначати Гайдая заступником голови ОДА. Лист був доволі дивним, мовляв, ми готові підтримати всі реформи нової влади, але тільки не Гайдай.

Ну і ще одна деталь. Долею Гайдая переймалися і деякі нардепи від Закарпаття. І коли стало зрозуміло, що в Офісі Президента Гайдая таки кинули, то нардеп Валерій Лунченко у телефонній переписці написав коротко і ясно: «Пі*да Гайдаю». Цю переписку зафіксували журналісти, які були присутні на засіданні Верховної Ради.

Після приходу до влади Володимира Зеленського появилася інформація про те, що Сергій Гайдай займе посаду першого заступника голови Закарпатської ОДА і фактично буде «смотрящим» по Закарпаттю від центральної влади. Була інформація, що Гайдая лобіювала група людей, яка наближена до Володимира Зеленського.

І дійсно, Гайдай таки повернувся в Закарпаття і став радником губернатора. Згодом з’явилася інформація, що всі внутрішні призначення в області будуть погоджуватися з Гайдаєм. Тобто, його мало не демонізували.

Але вже через короткий час почалися зворотні процеси. В ОДА розповідали, що з Києва надійшов негласний наказ віддалити Гайдая від влади. Для початку Ігор Бондаренко заборонив йому відвідувати наради, а останніми днями, кажуть, Гайдая вже не хотіли пускати до будівлі ОДА на площі Народній.

Звичайно, у Сергія Гайдая та його лобістів були плани щодо повернення до влади. Адже його можна було вважати жертвою влади Петра Порошенка. Тодішній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звільняв Гайдая протягом чотирьох місяців, коли той займав посаду голови Мукачівської РДА.

Спочатку було організовано сесію Мукачівської райради, на якій Гайдаю висловили недовіру через поганий стан доріг.

Потім Геннадій Москаль просто представив активу Мукачівщини в. о. голови Мукачівської РДА Іллю Токаря, хоча Гайдая офіційно на той час не звільнили.

І лише наприкінці листопада минулого року з’явився указ президента про звільнення Гайдая з посади голови Мукачівської РДА.

Кажуть, тоді Сергій Гайдай говорив, що ще повернеться. Він дійсно повернувся, але, як бачимо, ненадовго.

Prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат