Члени ДВК у 69 окрузі, в якому виграв Балога, можуть отримати 7 років тюрми

Прокуратура Закарпатської області 03.09.2019 11:31 ПОЛІТИКА

Прокуратура затвердила обвинувальні акти стосовно чотирьох членів ДВК у 69 окрузі, які незаконно видали понад 200 бюлетенів для голосування.

Прокуратурою   Закарпатської області затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох членів дільничної виборчої комісії у с. Суха, Іршавського району, які незаконно видали бюлетені для голосування за осіб, які фактично, на час проведення голосування, перебували за кордоном.

Установлено, що четверо підозрюваних, усупереч складеної ними присяги та діючого законодавства, незаконно видали невстановленим особам понад 200 бюлетенів, на ім’я осіб, які у день проведення позачергових виборів до Верховної Ради України перебували за кордоном.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч.2 ст.158-1 КК України, тобто надання виборчих бюлетенів особам, які не мають право їх отримувати, вчинене членом виборчої комісії, за попередньою змовою групою осіб.

Cанкція ч.2 ст.158-1 КК України, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Триває подальше досудове розслідування стосовно п’ятого члена цієї ж ДВК, який підозрюється у вчиненні аналогічного злочину.

Прокуратура Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат