Мирослав Гісем: Конкуренції не боюся і мотивований до чесної боротьби

01.07.2019 22:43 ПОЛІТИКА

Доволі несподівано одним із кандидатів по округу № 68 із центром в Ужгороді став і відомий в краї фінансист Мирослав Гісем. Зрозуміло, що в штабах інших кандидатів заговорили про появу серйозного конкурента, бо це прогресивний політик з сучасним мисленням, а головне — Мирослав Гісем популярний серед закарпатців завдяки реалізації багатьох інвестиційних проектів. Пропонуємо вашій увазі бліц-інтерв’ю з Мирославом Гісемом.

— Мирославе Володимировичу, як з’явилося таке рішення йти кандидатом у народні депутати?

— Все просто. Тривалий час я лише спостерігав за тим, що чомусь занадто мало зиску має наша область від діяльності депутатського корпусу від Закарпаття. Можна ж значно більше зробити для рідного краю, перебуваючи у вищому законодавчому органі країни. Наразі я свідомий того, що мій багаторічний досвід може стати корисним для Закарпаття, якщо представлятиму край у Верховній Раді.

— Ви зареєструвалися кандидатом у 68-му окрузі, де передбачається найзапекліша боротьба за мандат. Не боїтеся конкуренції?

— Звичайно, що ні. Я працюю в конкурентному середовищі і конкуренція лише мотивує мене до активнішої роботи. Сподіваюся лише, що боротьба буде чесною і без бруду. Ніколи не працював брудно і не сприймаю тих, хто займається брудними технологіями.

— Якщо коротко, то з якими програмними цілями йдете на ці вибори?

— Вся моя програма базується на тому, щоб бути корисним для рідного Закарпаття. Ми всі усвідомлюємо унікальність нашої області завдяки її географічному положенню та природним ресурсам. Ось це і є тим, від чого потрібно відштовхуватися. Саме ця специфіка повинна бути визначальною в плануванні стратегічного соціально-економічного розвитку краю.

Нам не потрібно лише промислово експлуатувати нашу природу, а розвивати бізнес, який базується на туризмі. Саме ця галузь повинна стати головною бюджетоутворюючою в Закарпатті.

Або візьміть ліси. Лише держави, які перебувають в кризі, наповнюють бюджети, експортуючи природні ресурси, а не готову продукцію. Ми не повинні бездумно вирубувати ліси і вивозити за кордон необроблену деревину, а повинні інвестувати в лісопереробну промисловість із повним циклом лісопереробки аж до виготовлення готової продукції. Це один із важливих пунктів моєї програми.

Ми — унікальна область, яка межує з чотирма країнами Євросоюзу. Наше географічне положення просто спонукає до створення розвиненої прикордонної інфраструктури з відповідними логістичними кластерами та потужною транспортною мережею. Це наш козир, який потрібно оптимально використати. Особливої уваги заслуговує розвиток виноробства, яке може приносити значний прибуток для Закарпаття. Саме тому потрібна окрема програма підтримки виноробства, залучення інвестицій в цю галузь і допомога виробникам і реалізації продукції.

Усвідомлюю, що розвиток туризму, виноробства, створення транспортного коридору до ЄС, розвиток підприємств тощо неможливі без хорошої дорожньої інфраструктури, тому докладатиму всіх можливих зусиль, щоб на Закарпатті проводилася якісна реконструкція існуючих доріг, а також будувалися нові дороги. Лобіюватиму реалізацію європейського проекту з будівництва автобану через Закарпаття.

— Якими будуть ваші перші дії у випадку обрання народним депутатом?

— Звичайно, усвідомлюю, що самотужки важко буде чогось домогтися, тому, в першу чергу, стану ініціатором створення парламентської групи депутатів-закарпатців. Потрібно об’єднати всіх депутатів із Закарпаття з метою лобіювання інтересів нашої області у вищих органах влади. Тільки разом у межах нашої компетенції ми зможемо досягти того, щоб центральна влада більше звертала уваги на наш край і лише так ми зможемо почати реалізувати потужні державні проекти в Закарпатті, які стосуються як будівництва доріг, так і розвитку прикордонної інфраструктури, залучення державних інвестицій у соціальні програми, промисловість та аграрний сектор.

Олександра Світлична

Коментарі :


14.07.2019 05:01 Юрій Переста

Головне завдання народного депутата - не лобіювання якихось інтересів у вищих органах влади, а створення якісного законодавства, формування справедливоі і діючоі влади в Украіні.


04.07.2019 05:43 Людмила Герасименко

Знаю Мирослава Гісема. Він є першим заступником Голови територіального відділення нашої ВГО "Асоціація платників податків України" в Закарпатській області.Це професіональний, прогресивний, молодий чоловік з принциповою позицією. Вважаю, що це буде достойний вибір закарпатців!Щиро бажаю йому перемоги!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат