Важкий старт

08.06.2019 15:06 ПОЛІТИКА

Поки не відчувається різкого поступу. Протистояння нового президента та Верховної Ради триває. Парламент не підтримав законопроект Зеленського про покарання за незаконне збагачення. У Зеленського кажуть, що нардепи просто бояться, що потраплять під коток, яким каратимуть чиновників за незаконне збагачення.

З інших політичних новин цього тижня можна виділити те, що Зеленський повернув екс-президента Кучму в групу Мінських переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, а Кучма в перший же день бовкнув, що нам не потрібно стріляти у відповідь.

А інший екс-президент ходить до Генпрокуратури на допити. Мова про Ющенка. Того звинувачують у тому, що він на президентській посаді вивів із держвласності 132 гектари Межигір’я і фактично подарував його тодішньому прем’єр-міністру Януковичу.

Але вся ця гнила політика не вартує страшного випадку, який стався 4 червня. Помер 5-річний хлопчик Миколка, який фактично був застрелений п’яними поліцейськими. Двоє поліцейських у Переяславі-Хмельницькому розважалися тим, що напилися і почали стріляти з бойової зброї по металевих банках. Одна з куль залетіла в сусідній двір і влучила в голову хлопчику.

Саме ця смерть Миколки викликала величезний резонанс в Україні. У багатьох містах пройшли масові акції протесту з вимогою відставки міністра МВС Авакова. Але той у відставку не збирається. Старій владі важко залишати нагріті чиновницькі крісла.

На фото мітинг у Львові - Zik

.

Більше про вбивство Миколки читайте у статті Як на Закарпатті протестували проти свавілля поліції

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат