Сергій Тарута в Ужгороді оголосив про підсилення команди партії «Основа» на Закарпатті

05.12.2018 16:41 ПОЛІТИКА

На Закарпаття прибули лідери партії «Основа» Сергій Тарута та Андрій Ніколаєнко.

Лідери «Основи» виконали» почесну місію – представили нового керівника закарпатського обласного осередку партії – Мирослава Гісема.

«Ми об’єднуємо людей справи, які націлені на розбудову країни та громадянського суспільства і Мирослав Володимирович повністю відповідає цим критеріям. Це відомий фінансист, який власним досвідом показує приклад того, яким чином можна розбудовувати нашу державу і виводити її з прірви. Це людина цілеспрямована і авторитетна, людина, навколо якої можуть об’єднатися всі прогресивні люди регіону», - сказав Сергій Тарута.

Сергій Олексійович також коротко розповів про те, в якому стані наразі перебуває наша країна і повідомив, що партія «Основа» має рецепти для одужання України.

«Наші рецепти прості. Це – мир та економічний ріст. Саме ці дві складові є головними для того, щоб внести спокій в суспільстві і зупинити міграцію українців. Адже еміграційні настрої, які панують наразі в Україні - це наслідок абсолютно незрозумілої стратегії розуміння майбутнього України. Люди не знають у якій країні будуть жити, що їй очікує у майбутньому і тому виїжджають», - сказав Сергій Тарута.

У партії «Основа» розробили фундаментальний документ «Стратегія 2030», у якому людина - головна цінність.

«Ми маємо досвід, як за короткий час зробити сучасні і конкурентні підприємства і тепер ми готові довести, що можемо зробити сучасною і конкурентною цілу країну. Популізм - це головна зброя більшості партій, а ми хочемо змагатися стратегіями, програмами і розумінням майбутнього і ми готові до такого змагання», - сказав Сергій Тарута.

У свою чергу голова партії «Основа» Андрій Ніколаєнко також висловив впевнення, що з приходом у ряди партії Мирослава Гісема партія на Закарпатті буде зростати і об’єднає справжніх людей справи, які прагнуть позитивних змін і рухають наш край та країну вперед.

«Приємно що Мирослав Гісем приєднався до команди. Це знакова особистість. Мирослав Володимирович тривалий час займалася фінансовою справою. - очолював єдиний закарпатський банк, успішно кредитував прогресивні проекти. «Основа» покаже кращий зразок, коли збере сильну команду і тоді покаже абсолютно новий стандарт політики», - сказав Андрій Ніколаєнко.

У свою чергу, новий очільник обласного осередку партії «Основа» Мирослав Гісем подякував лідерам партії за довіру і сказав, що готовий об’єднати навколо партії активних людей справи, які по-справжньому вболівають за долю регіону та країни.

«Звичайно, що за 24 роки діяльності в бізнесовій та фінансовій праві я не тільки здобув великий досвід по розбудові бізнесу та організації праці, але й познайомився з багатьма людьми, які мають потужний підприємницький потенціал і прагнення внести свою лепту в розвиток Закарпаття та країни. Це люди, які довели, що наша область може бути не лише сировинним додатком, але тут є підприємства, які здатні виробляти якісну конкурентну готову продукцію. Ми об’єднуємося і відкриті для всіх, хто є нашими однодумцями», - сказав Мирослав Гісем.

Потім гості відповідали на питання журналістів. Зокрема, Сергія Таруту запитали, як він голосував за введення воєнного стану в Україні. Сергій Олексійович відповів, що голосував проти введення воєнного стану.

«У нас було єдине питання до Президента: Що покращиться з введенням воєнного стану? Він не відповів. Ніхто з ініціаторів введення цього стану не відповів. Було ж очевидно, що ситуація в Азовському морі була спровокована, а введення воєнного стану мало стати шансом для Петра Порошенка відтермінувати президентські вибори», - заявив Сергій Тарута.

«Але я не голосував навіть за «пом’якшений» варіант проекту про введення воєнного стану, бо чітко розумію, що введення воєнного стану лише шкодить країні. Воєнний стан лише лякає як інвесторів, так і наших громадян, які будуть ще активніше тікати з країни, бо не хочуть жити в страху. Це поганий діагноз для країни, яка і так чуттєва до проблем. Воєнний стан не покращить якість наших силових структур і не вирішує питання Азову чи Донбасу, це лише намагання зірвати вибори», - переконаний Сергій Тарута.

У свою чергу Андрій Ніколаєнко нагадав, що коли було справжнє військове протистояння під Іловайськом, то саме Сергій Тарута пропонував керівництву країни ввести воєнний стан і тоді для цього були справжні підстави. «Тоді Таруту називали мало не агентом Кремля, посилаючись на те, що при воєнному стані нам МВФ не дасть кредити і ми не отримаємо зброю від союзників. А зараз, коли підстав для введення воєнного стану взагалі немає, тих, хто проти введення воєнного стану, знову ж таки називають агентами Кремля. То де логіка?», - запитує Андрій Ніколаєнко.

Запитали лідерів партії і про те, як вони голосували за бюджет країни 2019.

Сергій Тарута сказав, що не голосував за бюджет 2019, як і за попередні.

«Ті показники, які закладені в бюджеті, це -- остаточне руйнування країни. Адже у бюджеті закладено, що наступного року 34,2% коштів бюджету потрібно віддати, як борги. Внутрішні та зовнішні. Для розвитку країни майже нічого не залишиться. Уряд хоч і показав ріст економіки 3%, але в той же час показав 7% інфляції. Це означає, що країна буде бідніти і це ризик того, що країна може далі йти по процесу дезінтеграції. Це найстрашніший ризик, бо країна, яка має відкриті кордон і коли в сусідніх країнах живуть краще, не може бути бідною, бо всі просто втечуть туди, де краще», - сказав Сергій Тпарута.

З його слів, показники росту економіки нижчі за 7% прогнозують погіршення стану, Від 7 до 10% це – консервація економіки, а якщо хочемо розвиватися, то має бути понад 10% росту.

«При цьому, можливість для росту економіки є. І у нашому стратегічному документі є рецепт, як це втілити. Єдиний шлях - це створити привабливий інвестиційний клімат і зробити країну, яка бурхливо розвивається. Щоб люди не тільки передумали тікати з країни, але й почали повертатися», - сказав Сергій Тарута.

На питання про критичну ситуацію з трудовою міграцією лідер партії «Основа» Сергій Тарута сказав:

«Українці масово виїжджають за кордон. По всій країні велика кількість агентств по працевлаштуванню за кордоном. Це, на жаль, системний характер. Люди не мають можливості реалізувати себе тут і достойно заробляти і не бачать майбутнього для дітей. Вихід один – інвестиційний бум і ріст економіки в понад 10%. Якщо буде системне вирішення проблеми, тоді і будуть люди залишатися. Інвестиції - це індикатор стану економіки. Якщо економіка гарна, то інвестиції починають приходити. Країна почне розвиватися і люди залишатимуться тут і навіть повертатимуться ті, хто виїхав раніше», - сказав Сергій Тарута.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат