Паспортний скандал триває: Країни відкликали своїх дипломатів

04.10.2018 17:09 ПОЛІТИКА

У четвер у МЗС повідомили, що Послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню було вручено ноту з інформацією про те, що консул у місті Берегово — Матяш Сіладі — має залишити територію України.

Консула в Берегові звинувачують у діяльності, яка несумісна з діяльністю дипломатичної особи згідно з правилами Віденської конвенції.

Мова йде про оприлюднене відео, на якому зафіксовано те, як у Консульстві Угорщини в Берегові вручають громадянам України паспорти Угорщини і люди клянуться на вірність Угорщини. При   цьому співробітник Консульства попереджає тих, хто отримав паспорти, не говорити про це українській владі.

Відео викликало крупний скандал і чергове загострення стосунків між Україною та Угорщиною. У свою чергу офіційні особи Угорщини вже повідомили, що не бачать причин у такій реакції України, а на будь-які репресивні дії українського МЗС Угорщина даватиме адекватну відповідь.

У четвер глава МЗС Угорщини Петер Сіярто на прес-конференції повідомив, що як пропорційну відповідь він викликав Посла України у Будапешті і повідомив, що у консула є 72 години, щоб залишити Угорщину.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат