Вже час знаходити компроміс

15.09.2018 13:25 ПОЛІТИКА

Народ України втомився. Держава задихається через внутрішні протистояння. Вони повсюди. Чомусь стає дедалі важче знаходити спільну мову у багатьох питаннях. Чи це питання державного устрою, чи це питання геополітичного напряму країни, чи питання мови, або ж питання релігії. Скрізь протиріччя і мало хто здатен сідати за стіл переговорів. Мало хто здатен порозуміти один одного.

На жаль, деякі політтехнологи навмисне використовували протиріччя з метою виокремлення тої чи іншої політичної сили і намагалися під ці протиріччя забрати частку електорату. Власне перед виборами нас навмисне сварили через мову, національність, історію, напрям інтеграції, тощо. І ніхто не шукав компромісу.

Так країна опинилася в хаосі, із якого вихід лише один – знайти компроміс.

Лідер партії "Основа" Сергій Тарута представив програму пошуку компромісів, яка передбачає досягнення миру в Україні і процвітання країни

"Сьогодні дуже важливо досягти компромісу між людьми і владою - заради торжества справедливості. Важливий також компроміс між Сходом і Заходом країни - заради єдності України. Країну весь час роздирають політики, релігія, історична пам'ять. А українцям, навпаки, потрібно об'єднуватися. Необхідний також компроміс з усіма сусідніми державами - заради досягнення миру. Тому що країна втомилася воювати, нам потрібен мир. Причому не за будь яку ціну, а тільки на тих умовах, які влаштовують Україну", - заявив Сергій Тарута в ефірі одного з телеканалів України.

Лідер партії "Основа" вважає також, що "в Україні потрібно досягти компромісу між політиками - заради людей і заради майбутнього країни". Такий компроміс необхідно знайти, тому що Україна роздирають політики, тому що в країні вже багато років триває величезне протистояння між президентом і прем'єром, яке особливо загострилося зараз. "Сьогодні уряд, який є частиною команди Порошенка, має величезний конфлікт з чинним президентом. І це протиріччя закладено в Конституції", - пояснив політик.

У партії "Основа" є чітка стратегія, як усунути протистояння у владі. Це необхідно зробити на основі прийняття нового Суспільного договору і нової Конституції України, процедура прийняття якої визначена в законопроекті №3781. Інакше протистояння у владі буде загострюватися, а страждати буде народ, громадяни України, пояснив телеглядачам Сергій Тарута.

У підсумку, на його переконання, українці будуть просто змушені виїжджати з України, а країна продовжить бідніти. У виграші ж залишаться Польща та інші європейські країни, куди масово прямують українські трудові мігранти, піднімаючи тим самим економіку цих країн.

"Тема компромісів дуже важлива. Ми пропонуємо 5 основних кроків до компромісу, які дійсно перезавантажать країну і забезпечать мир і процвітання в Україні", - підвів риску в ефірі Сергій Тарута.

У партії "Основа" заявляють також, що заради розвитку країни буде знайдений компроміс між центром і регіонами України. Зокрема, програма компромісів передбачає надання широких повноважень місцевому самоврядуванню в питаннях економіки, гуманітарної політики, охорони правопорядку, розпорядження місцевими земельними ресурсами. При цьому будуть значно збільшені відрахування до місцевих бюджетів з ключових податків і зборів.

Тепер важливо переконати і політиків, і чиновників, і всіх простих людей, що ми змушені шукати компроміс заради власного благополуччя. Якщо ми цього не зробимо, то на арену вийдуть радикали та націоналісти, які шляхом популізму та сили можуть кинути нашу країну у ще більший хаос.

www.facebook.com/zakosnova/

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат