Ветерани АТО на сесії Закарпатської облради мають намір влаштувати обструкцію генералу Русину

31.05.2018 23:47 ПОЛІТИКА

Ветерани АТО мають намір влаштувати акцію протесту проти депутата облради від Опозиційного блоку Віктору Русину.

На засіданні комісії з питань законності та порядку Віктор Русин мав необережність зневажливо назвати воїнів-добровольців, які брали участь в військових подіях в зоні конфлікту на Донбасі, не перебуваючи в регулярних збройних формуваннях. Власне на розгляд комісії і виносилося питання про визнання таких бійців-добровольців.

Однак Віктор Русин сказав, що бійці з добровольчих загонів, через свою непідконтрольність командуванню, часто займалися мародерством.

Це обурило ветеранів, які обіцяють прийти на сесію облради 7 червня і оголосити Віктору Русину недовіру.

У свою чергу Віктор Русин на своїй сторінці у "Фейсбук" так прокоментував цей інцидент:

"Почали розповсюджувати інформацію,що я на засіданні профільної комісії назвав добровольців які воювали на сході, але не були в рядах ВСУ, нацгвардії, міліції чи добровольчих батальйонах - мародерами.
Для всіх жителів Закарпаття пояснюю:
-на комісії розглядали питання про створення комісії при обласній раді,яка буде приймати документи від осіб,які були добровольцями на сході,але не входили у воєнізовані формування, щоб отримати учасника АТО.
Я задав питання, а як давати зможе комісія статус учаснику, якщо буде інформація, що той доброволець займався мародерством?".

Довідково. З 2001 року В.Русин працював заступником начальника одного з відділів управління ГУБОЗ МВС України, а згодом очолив управління карного розшуку УМВС України в Закарпатській області.

У листопаді 2003 року Віктора Русина було призначено першим заступником начальника УМВС України в Закарпатській області.

Згодом він був звинувачений за сприяння у викраденню бюлетенів на виборах мера Мукачева. За це його судили, сидів у СІЗО, але суд його згодом виправдав.

З березня 2010 року він повертається в Закарпаття вже начальником міліції і пробув у нас до грудня 2012 року, поки його не перевели у Вінницьку область.

Прізвисько генерала Русина – «Антибіотик». Недруги звинувачують його у прикритті контрабанди наркотиків.

Зараз Віктор Русин є депутатом Закарпатської облради від Опозиційного року.

prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат