Київ та Будапешт засудили акт вандалізму проти угорського прапору у Берегові (+)

admin 06.04.2017 18:10 ПОЛІТИКА

Невідомі пошкодили та спаплюжили угорський прапор, що був встановлений на горі Керек в Берегові. Відповідну фотографію акту вандалізму 5 квітня розмістив у мережі Facebook один з місцевих мешканців.


Зазначається, що український прапор при цьому залишився неушкодженим. Повідомлення викликало бурхливу реакцію та обговорення у соцмережі.

Сьогодні з приводу наруги над національним стягом Угорщини у Берегові з'явилася й офіційна заява на урядовому сайті Угорщини.

- Угорський уряд з тривогою довідався про те, що невідомими особами було розірвано і пошкоджено угорський   прапор, встановлений на горі поруч з хрестом у Берегові. Наразі невідомо, чи це є прояв націоналістичних сил або прояв вандалізму, у будь-якому разі уряд Угорщини рішуче засуджує цей інцидент, - заявив урядовий комісар уряду Іштван Грежа.

Угорський урядовець також висловив сподівання, що цей варварський випадок не має жодного відношення до політичних подій останніх тижнів і ніяк не пов'язаний з угорською меншиною Закарпаття.

Голова МЗС України Павло Клімкін теж відреагував на цей випадок у Twitter.

«З прикрістю довідався про пошкодження угорського прапора неподалік Берегова. Рішуче засуджую цей акт вандалізму. Робимо все, щоб знайти винних», - написав він.

Зауважимо, що останні кілька місяців спостерігається неабияке пожвавлення в українсько-угорських відносинах на найвищому рівні.

Нагадаємо, що на горі Керек, де знаходиться Хрест єднання, невідомі познущалися над угорським прапором також кілька років тому. Вандалів знайдено не було.

Mukachevo.net

++++++++++

Провокація на Закарпатті. Росія намагається посварити Україну з Угорщиною

Неподалік Берегового Закарпатської області невідомі пошкодили прапор Угорщини. У провокації підозрюється Росія.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін у Twitter.

– З прикрістю довідався про пошкодження угорського прапора неподалік Берегового. Рішуче засуджую цей акт вандалізму. Робимо все, щоб знайти винних, – пише Павло Клімкін.

На думку міністра, Росія після невдалих спроб зіпсувати українсько-польські відносини тепер намагається завадити дружбі Будапешта та Києва.

Читайте:   Спалення українського прапора у Варшаві – провокація Росії – посол Польщі

До слова, 11 листопада 2016 року польські націоналісти, під час святкування Дня незалежності Польщі у Варшаві, спалили український прапор.

http://fakty.ictv.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат