Москаль нагадав, як Балога вкрав 400 га землі у Синяку

16.10.2017 13:13 ПОЛІТИКА

Москаль відповів "активістці із Селиської сироварні" щодо вирубування 14000 га лісу, а також згадав як у 2011 році Віктор Балога у Синяку ніби збирався будувати рекреаційний комплекс, натомість обгородив ділянку металевою сіткою і пустив по ній струм.

Оприлюднена деякими ЗМІ новина про те, що під будівництво курорту «Свидовець» виріжуть 14 тисяч гектарів лісу, не відповідає дійсності. Геннадій Москаль назвав її "грубою фальшивкою".

– Це груба фальшивка, яку написала «громадська активістка» із сироварні в Нижньому Селищі Хустського району, а потім її, не розібравшись, підхопили деякі ЗМІ, – заявляє Геннадій Москаль. – Хочу роз’яснити, що, по-перше, сам курорт займатиме площу 1400 гектарів (тобто в десять разів менше, ніж «виріжуть лісу під його будівництво»). По-друге, частина цієї території розташована на полонинах, де ліс взагалі не росте через природні умови. По-третє, ліс вилучається постановою Кабміну, якої поки немає. По-четверте, у разі позитивних висновків і після проходження всіх експертиз під будівництво «Свидовця» планується вилучити всього 650 гектарів площі із Ясінянського лісгоспу, яка в більшості не заліснена.

Я прошу «громадську активістку», яка працює в сироварні й пише у Фейсбуці «про чергову зраду з вирубкою 14 тисяч гектарів лісу», усе-таки займатися виробництвом сиру. Бо якщо сировар починає займатися природоохороною, то з нього не вийде ні сировара, ні природоохоронця. Також закликаю ЗМІ критично ставитися до різних інформаційних вкидів, які пишуть у соцмережах некомпетентні люди. За останній час Закарпаття аж занадто часто поливають брудом усі, кому не лінь, і пишуть про область страшні сенсації й величезні дурниці, які не мають жодних підтверджень.

Додатково додам таке – Кабмін тільки один раз вилучив на Закарпатті ліс під будівництво курорту – у Синяку на Мукачівщині. У листопаді 2007 р. прем’єр-міністр Янукович погодив тут розташування туристичного комплексу на площі 350 гектарів (303,6 га – землі Мукачівського лісгоспу і 46,3 га – землі запасу Чинадіївської селищної ради). У лютому 2008 р. прем’єр-міністр Тимошенко це розпорядження Януковича скасувала. А в лютому 2011 р. прем’єр-міністр Азаров розпорядження Януковича відновив.

На цих землях Віктор Балога обіцяв зробити рекреаційний комплекс із інвестиціями в 150 мільйонів доларів, готелями на три тисячі відпочиваючих, парковими зонами, гірськолижними витягами і т. д. А в результаті побудував тут свою дачу й огородив територію металевою сіткою, по якій пустив струм. Тому якщо журналістам дійсно цікаві сенсації з махінаціями й зловживаннями в лісовій галузі, хай підуть у Синяк і подивляться, на цей туристичний комплекс із 150-мільйонними інвестиціями.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат