Мустафа Найєм відвідав Ужгород та презентував громадську платформу “Ініціатива реальних дій”

13.09.2017 17:30 ПОЛІТИКА

12 вересня 2017 року народний депутат України Мустафа Найєм відвідав Ужгород та презентував громадську платформу “Ініціатива реальних дій”.



Під час зустрічі були обговорені наступні задачі ініціативи:

- скасування депутатської недоторканності
- прийняття закону про антикорупційний суд
- “Антикорупційна карта ремонтів" - інструмент, який дозволить долучитись до протидії корупції будь-якому українцю.

Першочерговою метою “Ініціативи реальних дій” є мобілізація людей для проведення всеукраїнської акції біля Верховної Ради з вимогою скасувати депутатську недоторканність. Акція відбудеться в другій половині жовтня.

В зустрічі взяли участь (в алфавітному порядку):

- в.о. голови Одеської обласної адміністрації 2016-2017, громадський активіст Соломія Бобровська;
- голова “Центру політико-правових досліджень”, голова адміністрації Ширяєвського району Одеської області 2015-2017 рр. Михайло Лев;
- економіст, юрист, співзасновник громадської організації “LEAD Office” Микита Лисенко;
- народний депутат України Мустафа Найєм;
- консультант Міжнародної консалтингової компанії United Consultants, проектний менеджер бізнес компанії Up.Me Technology Владислав Плачінда;
- голова правління громадської організації “Антикорупційний штаб”, депутат Київської міської ради 2014-2015 рр. Галина Янченко.

В ході заходу спікери розповіли про вищезазначені громадські та законодавчі ініціативи та погодили з містянами порядок денний щодо їх імплементації.

Зокрема, було домовлено про створення та направлення Президенту України петиції щодо відміни депутатської недоторканності.

Окрім цього, було погоджено про активізацію роботи над створенням Вищого антикорупційного суду: зареєстрований в Верховній Раді України проект Закону про антикорупційний суд блокується, альтернативний Президент не вніс.

Водночас, його соратники реєструють законопроекти, які мають на меті створення антикорупційної палати.

Іншим пунктом порядку денного є зміна виборчого законодавства, яка передбачає введення відкритих списків.

І останнім, однак не менш вагомим питанням є створення та діяльність “Антикорупційної карти ремонтів” (інтерактивної онлайн карти з усіма об'єктами, на ремонт яких виділились бюджетні кошти; карта у зручній і дружній до користувача формі візуалізує увесь перелік об'єктів з детальною інформацію про суму, перелік робіт, завершення робіт, замовників та підрядників по кожному об'єкту). Наразі Карта працює лише в Києві, але вже найближчим часом вона буде поширена на інші регіони України, адже боротися з корупцією треба не тільки в Києві, а і на місцях.

Народний депутат України Мустафа Найєм закликав містян долучитися до відповідної ініціативи: “Нам потрібні люди, які готові працювати, а не виступати”.

Він також додав, що якщо з’ясовується, що ремонт, на який виділили кошти з державного бюджету, не був виконаний, відповідна інформація вноситься в ЄРДР, і уточнив, що наразі за фактами вже відкрито щонайменше 5 кримінальних справ.

В результаті дискусії, спікери та учасники домовилися про створення міської команди, яка працюватиме над імплементацію Карти ремонтів на місці.

На завершення Мустафа Найєм сказав: “У випадках занепаду завжди є вибір: ви можете або просто далі жити в цьому, або нарешті почати щось робити; нехай з малого, головне - почати”.

Також, під кінець зустрічі, спікери ще раз закликали містян приєднатися до анонсованої на жовтень акції, метою якої є зняття депутатської недоторканності

Зустріч представників Ініціативи з громадськістю міста Ужгорода стала першою ланкою у всеукраїнському турі платформи.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат