Закарпатець був за крок до крісла голови Світового русинського конгресу

admin 02.07.2017 11:23 ПОЛІТИКА

За право очолювати найбільш поважну русинську організацію в Європі та у всьому світі змагалися кандидати від України, Угорщини та США



Світові русини звернулися до влади Польщі щодо визнання протизаконною операції «Вісла», та зробили чергове звернення до ООН, Ради Європи про визнання підкарпатських русинів окремою нацменшиною, повідомив Голос карпат.

У першому турі голосування наш земляк , голова Крайового общества русинів Микола Бобинець, набрав найбільшу кількість голосів. Однак у другому турі він поступився представникові від Угорщини Штефану Лявинцю, який на два наступні роки вдруге обійняв пост керівника Конгресу, а одночасно й голови Світової ради русинів.

Це голосування стало наглядним прикладом того, що наша держава навіть на рівні громадських організацій ще не готова до входження в загальноєвропейські інституції.

Окрім організаційних питань, конгрес звернувся до влади Польщі щодо визнання протизаконною операції «Вісла», та зробив чергове звернення до ООН, Ради Європи про визнання підкарпатських русинів окремою національною меншиною. Також було запроваджено Міжнародний світовий день русинів, який щороку буде відзначатися 23 березня.


http://pershij.com.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат