Клан Балог обдурив Майдан і прагне встановити владну монополію в Закарпатті

28.02.2014 13:14 ПОЛІТИКА

Ще протягом Майданної революції клан Балог панічно вишукував, до кого примкнутися, які лозунги оголошувати, щоб бути в тренді й вийти з Майдану на білому коні.


Бродіння від влади до опозиціонерів і до праворадикалів мало дати свої плоди. Десь якусь заяву проголосити, десь намет поставити, комусь 70 касок пожертвувати. Революція закінчилася. Принаймні в плані бойових дій. Загинуло багато здебільшого молодих українських патріотів, які знали на що йдуть. Бойові побратими, прощаючись із померлими, клялися більше ніколи не допустити до влади хапуг, які заплямовані корупційними діяннями або службою на режим. Хлопці просто не знали, що деякі хапуги бувають особливо цинічними…

Уже в перші ж пореволюційні дні в Закарпатті на хвилі ейфорії чинилися деякі не зрозумілі силові діяння, які явно не підпадали під розуміння люстрації. Комусь обстріляли будинок, комусь кинули пляшку із запальною сумішшю в двір, когось просто побили, а головного Чопського митника прив’язали до стовпа скотчем і допитували. Тінь падала на радикалів із «Правого сектору». Деякі акції вони підтвердили, однак у цілому від терористичних діянь відмовлялися навідріз.

Зокрема, представники «Правого сектору» Закарпаття звернулися до краян із офіційною заявою, у якій йдеться про те, що «Правий сектор» не давав жодних наказів про підпали, залякування та інші неправомірні дії проти краян. Також керівник «Правого сектору» Олександр Сачко наголосив — лише офіційні представники мають право виступати перед громадою, а всі дії, вчинені або оголошені від їхнього імені без офіційного визнання у ЗМІ, вважають провокаціями.

Також керівник Олександр Сачко повідомив , що будь-яке призначення в області має здійснюватися через проходження кандидатом процедури публічної люстрації місцевою громадою.

Після цього стало зрозуміло, що теракти на совісті людей клану Балог. Це було звичайне залякування з метою відсторонити всіх неугодних від влади і самим керувати областю. Такі дії Балог призвели до того, що народні депутати від Закарпаття звернулися до голови Верховної Ради Олександра Турчинова ввести в області надзвичайний стан.

Ще більш красномовним свідченням діянь балогівських бандитів є те, що Закарпатська патріотична організація «Карпаторос» оголосила ультиматум.   «З вини наскрізь корумпованих чиновників наш рідний край — Закарпаття — сьогодні охоплений полум’ям громадянської війни. Новини нагадують зведення з полів бою. Під приводом люстрації влади процвітає насильство, мародерство, вимагання, викрадення людей. Події останніх днів показали, що міліція та СБУ не в змозі навести порядок у регіоні, де «реальними господарями» області стали бандити, які ховаються під «вивіскою» «Правий сектор» та інших організацій незрозумілого походження.

Нас, закарпатців, вкотре розмінюють на дохідні посади і м’які крісла високих владних кабінетів. Але ми теж вміємо воювати.

Ми, члени Закарпатської патріотичної організації «Карпаторос», вимагаємо, щоб протягом 48 годин:

1. Міліція та інші силові відомства мобілізували всіх співробітників для забезпечення порядку в області.

2 . Головам рад усіх рівнів (обласної, районних, місь­ких) незалежно від партійної приналежності піти у від­ставку.

3. Звільнити всі адміністративні будівлі від самопроголошених «мерів» та іншої п’яної швалі.

4. Заборонити дії всіх радикально налаштованих націоналістичних груп, які ущемляють права і свободи національних меншин Закарпаття.

5 . Депутатам Верховної Ради призначити перевибори до всіх органів місцевого самоврядування в Закарпатській області.

Всі політики Закарпаття та їхні кишенькові «польові командири» повинні запа­м’ятати раз і назавжди: влада в Закарпатті належить закарпатцям і, якщо необхідно, ми доведемо це силою. Запам’ятайте, ми знаємо, де ви живете, на яких машинах їздите, в яких лазнях паритеся», йдеться у заяві «Карпаторосів».

До речі, закарпатці вже ділом довели, що не будуть терпіти бандитські виходки Балог. Як пише «Нове Закарпаття», цього тижня у Виноградові відбувся мітинг на підтримку чинного мера міста Виноградів Степана Бочкая та за збереження спокою в місті. Однак на мітинг прийшло кілька десятків провокаторів від приплічника Балоги, голови райради, ЄЦуна Олега Любімова. Провокатори зуст­ріли потужний опір виноградівців і деякі з них згодом стали на коліна і просили вибачення за свої діяння. Під крики «Ганьба!» сам Любімов покинув площу.

Те, що Балоги не мають права бути в новій очищеній владі, кажуть самі активісти Майдану. Сам Віктор Балога служив Медведчуку (Кучмі), Ющенку (на посаді голови президентського секретаріату) і був міністром в уряді Азарова—Януковича. До нього є багато питань і по маєтках, які в Мукачеві побудовані на місці дитячого садочка, і щодо приватизації 350 гектарів землі у Синяку. Однак клан усіма силами намагається отримати безмежну владу в Закарпатті. Іван Балога, який очолює облраду, звернувся до голів МВС, СБУ та Генпрокуратури з вимогою погоджувати з радою кандидатури на посати обласних керівників цих відомств, однак у Києві на поступки Балозі йти ніхто не бажає. Це обурило Віктора Балогу, який на своїй сторінці у Facebook написав:

«Те, що зараз відбувається, інакше як «дерибаном по-бютівськи» назвати не можу. Принципи ті ж, що і при Януковичу — підлість, непрозорість у прийнятті рішень, квотовість і т. ін. Думаю, не за горами корупція після призначень в уряд. Усе це робиться з такою легковажністю, ніби є впевненість, що і цього разу всіх пронесе», — пише Балога.

Звичайно, Віктор Балога добре знав, що при Януковичу були «підлість, непрозорість у прийнятті рішень, квотовість», бо працював у цій системі на благо режиму Януковича. Дивує також те, що Балога просто забув, як працював на підтримку Януковича на виборах 2010 року. А потім, коли Янукович став президентом, то просто прогинався у хвалебних коментарях

«Якщо оцінити дії влади зважено та без істерик, то можна побачити, що претензії, які до неї висувають, часто упереджені. В них мало обгрунтованих зауважень та немає раціональних пропозицій… ми не бажаємо заважати новій команді (Януковича) втілювати свою програму, в якій є розумні ідеї… ми готові підтримати владу в реформах для України», — повідомили свого часу у прес-службі балогівського «Єдиного центру».

Навіть за ці заяви клан уже мав би відповідати. Категоричним із цього приводу є голова ГО «Нове Закарпаття» Сергій Ратушняк. «Люстрація на Закарпатті — це очищення від злочинної влади! А це всі чиновники і депутати від мафіозної «ЄЦ» В. Балоги, СДПУ(о) і ПР. Все, що від­бувається зараз, це кримінально-параноїдальне шоу сімейки братчиків Балог, які вперто не бажають йти за своїм останнім босом Януковичем. Хоча все одно доведеться», — заявляє Сергій Ратушняк. І в іншому коментарі додає: «Межигір’я» Янукович втратив, на черзі розкішні маєтки Балоги. Народ показав Януковичу, де його місце, він ледве встиг втекти з резиденції «Межигір’я». Такими ж розкішними маєтками володіє на Закарпатті міністр уряду Азарова—Януковича Віктор Балога. Тож громада просто зобов’язана нанести «візит» цьому князьку. Мукачівці! Продовжуєте тремтіти від таргана Балоги? Піднімайтеся і повертайте в Мукачеві «Межигір’я-2» — землю дитячого садочка, вкрадену Балогою з братами, і дружно гуртом рушайте на «Межи­гір’я-3» — «Синяк» разом із 300-ма гектарами безкоштовно привласненими Балогами вашого заповідного фонду разом із лісництвом, придбаним за тисячу гривень!»

Залишається вірити, що закарпатський Майдан є щирим та чесним і не піддасться клану Балог і буде люструвати і чиновників, підлеглих балогівцям.

Коментарі :


06.03.2014 17:56 Задержавуобідно

Прошу надрукувати в газеті досьє на закарпатських горедіячів балог-шуфричів з сайту http://genshtab.info, організувати підписи під звернення до проркуратури що до притягнення до кримінальної відповідальності. Це і буде вкладом закарпатців у справу оновлення України від паразитів. Слава Україні, справедливість над усе!!! Рішають усе не гроші, а совість!!!


28.02.2014 20:43 марія

То не професори УЖНУ, а люди які прагнуть наживи. А взятку моя дитина ніколи за 5 років не давало та закінчив на відмінно . А ваш Вегеш приймав на душу ,а ви помалу грошики з студентів брали. А рижа дубина мала дурна провокаторка, і поводиться гуканка.


28.02.2014 19:47 Косма

Балога - жестокий и коварный!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат