Огризко: «Політика невтручання» ЄС і США у події в Україні – це зрада

admin 19.02.2014 12:50 ПОЛІТИКА

Під час теперішніх подій в Україні «політика невтручання» ЄС і США виглядає очевидною зрадою, особливо у світлі політичного тиску Росії, економічного шантажу і прямої участі найманців у боротьбі проти українського народу.


Про це у своєму блозі на «Українській правді» написав екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

«Вже протягом майже трьох місяців український народ відстоює своє право на свободу, демократію і власну гідність. Сьогодні ця боротьба знову викликала кров. Правлячий режим посилює репресії. Напруженість досягла своєї межі. Можливий новий, більш потужний вибух народного гніву. Вирогідні наслідки можуть бути непередбачуваними», – пише Володимир Огризко.

Він зазначає, що у цих умовах «політика невтручання» ЄС і США «виглядає очевидною зрадою, особливо у світлі політичного тиску Росії, економічного шантажу і прямої участі найманців в боротьбі проти українського народу».

«Ваші уряди прийняли всі необхідні декларації. Ваші політики роблять гарні заяви. Але для нашої влади і Кремля – це порожній звук. Вони розуміють лише мову сили і реальних дій. Ваша бездіяльність в цих умовах розв’язує їм руки. Вони не збираються йти на компроміс. Вони будуть продовжувати мучити українців», – звернувся до ЄС та США екс-очільник МЗС.

«Але, можливо, ви саме до цього прагнете?

Чому ви не введете, як мінімум, цілеспрямовані санкції проти тих, хто віддав наказ бити студентів, голосувати за диктаторські закони, стріляти в мирних демонстрантів, переслідувати і мучити тих, хто відстоює європейські цінності в Україні.

Можливо, у вас вже інші цінності?

Можливо, у вас є таємні домовленості з Москвою про її протекторат над Україною? Якщо це так, ви повинні знати: так не буде. Замість цього ви отримаєте – нове джерело небезпеки в Європі, у порівнянні з яким колишня Югославія здасться вам незначною дрібницею. Ви навіть не уявляєте, на що здатні українці!», – попереджає Огризко.

Він пише, що події в Україні можуть мати два наслідки: «Реальний колапс європейської мрії і нова страшна Східно-Азіатська імперія, яка в кінцевому результаті поглине вас».

«Прокиньтеся! Подумайте про ваші моральні зобов’язання перед українським народом під час російського геноциду – Голодомору 1932-1933 років, коли ваші попередники, усвідомлюючи, що відбувається, мовчали. Про мільйони жертв серед українського народу під час Другої світової війни, коли два тирани двічі спалили українську землю, але ваші політики «якимось дивним чином» забули засудити і покарати комунізм. Про заклики ваших політиків наприкінці 80-х років залишатися в новій Російській імперії, через ваше небажання діяти проти загроз зі Сходу», – закликав Володимир Огризко.

Він попередив, що українці більше мовчати не будуть.

«Ми будемо говорити правду, як би гірко вона для вас не звучала. Можливо, це розбудить вашу сплячу совість. Ваші дії або ваша бездіяльність для нас буде доказом того, чи є у вас справжні цінності, за які ви готові боротися, або все це просто блеф і аморальність.

Яка сьогодні ціна «європейської мрії»? Або про це потрібно запитати Кремль?

Можливо, тепер ви зрозумієте, що настав час діяти!», – зазначив колишній міністр закордонних справ Росії, пише MediaPort.

http://zik.ua/ua/news/2014/02/1

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат