"Арбузов, Клюєв і Азаров мають австрійські паспорти", — стверджує Гармс (ДОПОВНЕНО)

admin 04.02.2014 14:26 ПОЛІТИКА

Співголова групи «Зелених» і «Європейського вільного альянсу» у Європарламенті Ребекка Гармс заявляє, нібито Сергій Арбузов, Андрій Клюєв і Микола Азаров мають паспорти громадян Австрії. Про це вона сказала під час виступу у Страсбурзі.


«Арбузов, Клюєв та Азаров – люди, на яких лежить відповідальність за насилля й терор в Україні, – володіють паспортами Австрії та можуть вільно відвідувати ЄС», – сказала Ребекка Гармс.

«Про це ми довідалися від наших австрійських колег. Вони можуть вільно виїжджати за межі країни, тоді як саме на них лежить відповідальність за насилля в Україні», – розповіла євродепутат від Німеччини.

Ребекка Гармс закликала керівництво ЄС запровадити санкції проти високопосадовців, відповідальних за насильство проти мирних громадян під час масових акцій протесту в Україні.

«Саме обмеження їхнього в’їзду до ЄС від нас вимагає український народ. Цим особам слід впровадити дуже суворий візовий режим. Натомість пересічним громадянам треба полегшити цей доволі складний процес надання дозволів на в’їзд до ЄС», – зазначила євродепутат.

У середу, 5 лютого, ситуацію в Україні мають намір розглянути під час пленарного засідання Європейського парламенту. У четвер, 6 лютого, за результатами дебатів євродепутати планують ухвалити спеціальну резолюцію щодо української кризи. Окрім того, наступного тижня у Брюсселі відбудеться нарада міністрів закордонних справ, на якій теж обговорюватимуть ситуацію в Україні.

Ані Азаров, ані Арбузов чи Клюєв інформацію, озвучену Ребеккою Гармс, наразі не коментували.

http://www.radiosvoboda.org/articleprintview/25252679.html

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Посольство Австрии опровергло заявление Хармс
05.02.14 10:22 печать размер текста:      

Австрия отрицает наличие ее гражданства у лидера Партии регионов, экс-премьера Украины Николая Азарова, и.о. премьера Сергея Арбузова и главы Администрации Президента Андрея Клюева. Об сообщает РБК-Украина со ссылкой на посольство Австрии в Украине.

"Посольство Австрии в Украине от имени Посла Австрии в Украине г. Вольфа Дитриха Хайма направляет следующее опровержение: "Сообщения о том, что три указанных лица (Азаров, Арбузов и Клюев) имеют гражданство Австрии, не подтверждено", - отмечается в ответе посольства на запрос агентства.

Напомним, 4 февраля лидер фракции "Зеленых"/"Европейского свободного альянса" в Европарламенте Ребекка Хармс сделала публичное заявление, в котором предположила, что Н.Азаров, С.Арбузов и А.Клюев имеют австрийские паспорта. При этом позже руководитель пресс-службы политика уточнила, что Р.Хармс пока не располагает доказательствами, но намерена сделать соответствующий вопрос властям Австрии.

Н.Азаров, С.Арбузов и А.Клюев в свою очередь заявили, что у них нет какого-либо другого гражданства, кроме украинского.

МинПром

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат