Заява представництва ЄС в Україні щодо останніх подій

admin 27.01.2014 11:41 ПОЛІТИКА

Представництво ЄС закликало українську владу скасувати антидемократичні закони, а опозицію - відмежуватися від насильства


Голови дипломатичних місій ЄС в Україні схвалюють нещодавні переговори між владою та опозицією і закликають притягнути о відповідальності причетних до вбивств, побиття та тортур демонстрантів.
Ми закликаємо владу дотриматися своїх обіцянок та заяв, зроблених у контексті переговорів з опозицією. Переговори повинні продовжуватися.

Ми висловлюємо своє занепокоєння погіршенням ситуації із правами людини в Україні. Арешти поранених людей перед лікарнями, численні випадки зникнення людей та повідомлення про тортури спричиняють надзвичайну стурбованість і є неприйнятними за жодних обставин. Винні у цих злочинах мають бути негайно притягнуті до відповідальності. Припинення таких дій є необхідною передумовою для зміцнення довіри між владою і суспільством.

Ми закликаємо опозицію підтримувати мирний характер демонстрацій та чітко відмежуватися від усіх тих, хто використовує насильство заради досягнення своїх цілей.

Голови місій ЄС закликають усі сторони скасувати пакет нормативно-правових актів від 16 січня, що обмежують фундаментальні свободи громадян. Також ми закликаємо у своїх подальших рішеннях спиратися на оцінку, яку надаватиме Рада Європи та ОБСЄ. Євросоюз продовжує пильно слідкувати за ситуацією в Україні. ЄС залишається відданим цілям економічної інтеграції та політичної асоціації з Україною.

Джерело: facebook.com/EUDelegationUkraine

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат