Чорновіл: участь опозиції у засіданні Ради без чітких умов перетвориться на зраду

admin 24.01.2014 16:27 ПОЛІТИКА

Опозиція повинна йти на позачергове засідання парламенту з чітким планом. Про це в коментарі Тиждень.ua заявив колишній народний депутат Тарас Чорновіл.


«Просто йти на це засідання під якісь обіцянки Януковича чи під якісь розмови з регіоналами – категорично не можна. Це буде засідання, на якому або легітимізують голосування руками, а може формально буде введено надзвичайний стан чи притягнені певні зміни щодо діяльності міліції в будь-який найбрутальніший спосіб… Це те, на що погоджуватися не можна за жодних обставин», - вважає Чорновіл.

Як зауважує він, треба мати точний порядок денний перед засіданням.

«Йти на це засідання можна, якщо ви маєте гарантованих хоча 240-250 голосів. Комуністів рахувати не можна. Вони сьогодні напряму залежні від Януковича, а не від олігархів. Без переговорів з олігархами і підтвердження їхніх голосів це засідання буде зрадою», – зазначив він.

Чорновіл припускає, що якщо зараз відкликають з канікул регіоналів, то «це може означати тільки одне, що мають голосувати речі, які не голосуватиме опозиція».

«В іншому випадку для них недостача 10-20 людей не мала б жодного значення», – додав він.

«Головне завдання цього засідання – відволікти увагу опозиції, заспокоїти… Це та пауза, за яку мають зробити криваву ?:5№ру в областях і тільки після того братися за Київ», – додав Чорновіл.

Щодо запровадження надзвичайного стану, то, на думку Чорновола, такий шлях врегулювання ситуації малодієвий.

«В частині областей це може лише «підбурхати» пристрасті і підштовхнути до рішучих дій. Єдине – це створить проблему з координацією, оскільки блокуватимуть будь-який сигнал, у тому числі мобільний зв’язок», – зазначив він.

Разом з тим, Чорновіл вважає, що у випадку запровадження надзвичайного стану «встане весь Київ».

«Думаю, це підніме Київ… Бо стабільно на вулицю виходить 20-30 тисяч мешканців столиці, на недільні віче, коли нічого не відбувається, близько 100 тисяч. Надзвичайка може в Києві підштовхнути ситуацію до швидкого вирішення проблема. Однак, кардинально це ситуацію не вирішить», – зазначив Чорновіл.

«Втім, якщо почне сипатися вертикаль силових структур, як у 2004, коли міліція почала присягати на вірність Ющенку. Тоді надзвичайний стан не матиме значення… Міліція на Заході   достатньо корумпована, але їй там жити. Думаю, в певний момент вони можуть почати виконувати вказівки місцевих рад, а не адміністрацій. Якщо це почнеться хоча би в одній з областей, то цей процес продовиться і вертикаль зламається», – вважає Чорновіл.

Колишній депутат зазначає, що прояви невдоволення в деяких регіонах «незворотні».

«У кількох областях це вже безповоротно. Постало лише питання, чи відбудеться відколення цих областей на Заході, чи на Сході. Думаю, ми можемо попрощатися з соборною Україною», – додав він.

Тиждень.ua
http://tyzhden.ua/News/99933

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат