Громадські об’єднання Закарпаття вимагають від нардепів відмінити Закони

admin 22.01.2014 10:41 ПОЛІТИКА

Звернення коаліції громадських об’єднань Закарпаття «За європейську інтеграцію України» до народних депутатів України і Голови Верховної Ради України Рибака В.В.

Шановні народні депутати!
Шановний пане Голово!

Ми, представники більше 50-и громадських організацій Закарпаття, які з вересня 2013 року об’єднались у коаліцію «За європейську інтеграцію України», вимагаємо відмінити «прийняті» в нелегітимний спосіб, з порушенням норм і регламентних процедур 16 січня 2014 р. закони, і зокрема, ЗУ «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус сусідів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян». З цією метою вимагаємо в найкоротші терміни скликати позачергове засідання сесії Верховної Ради України.

Звертаємо вашу увагу на те, що т.зв. «прийняття» законів у стінах головного законодавчого органу 16 січня 2014 року було демонстративно і поспіхом здійснено з грубими порушеннями Конституції України   та ЗУ «Про регламент Верховної Ради України», без будь-якого попереднього обговорення в суспільстві та в сесійній залі. Позазаконними і антиконституційними є не лише процедури, але й зміст «прийнятих» законів, оскільки Основний Закон визначає, що конституційні права і свободи громадян не лише гарантуються, але й не можуть бути звужені чи обмежені. Окрім того, в умовах фактичної відсутності в Україні незалежних судів та їх корумпованості, антидемократичні закони стануть знаряддям перетворення країни на автократичну, недемократичну і поліцейську державу в центрі Європи, зруйнують засади і паростки громадянського суспільства, знизять міжнародний імідж держави та її інститутів внаслідок порушень міжнародно-правових зобов’язань та євроінтеграційного курсу країни.
Як виборці і активні громадяни держави Україна, ми акцентуємо вашу увагу на тому, що завдяки безвідповідальним діям тих народних депутатів, хто бездумно і без будь-якого обговорення піднімав руки за проекти авантюристичних законів
16 січня 2014 р., сьогодні в Україні створена найбільша загроза демократії, правам і свободам людини та парламентаризму з часу здобуття нею незалежності у 1991 році.
Ми, як і переважаюча частина свідомих українців, не з цією метою обирали Верховну Раду України. Парламент повинен працювати на інтереси народу, а не навпаки – створювати для нього загрози та інструменти нищення демократичних прав і свобод, переслідувань і тюрем та сприяти цементуванню олігархічно-кланового режиму.
Переконливо просимо дослухатись до наших вимог або ж – саморозпуститись.
Ми, як представники громадянського суспільства найзахіднішого регіону, в якому кордони України збігаються з кордонами 4-х вільних і демократичних країн у центрі Європи, хотіли б бачити уже сьогодні наближення, а не різке віддалення від ЄС в обсягах реальних прав і свобод людини. Віддалення, здійсненого, до того ж, в позазаконний і антиконституційний спосіб, з чим не можуть миритися громадяни і громадянське суспільство України.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат