The Financial Times: Україна переживає найбільш небезпечні дні за роки незалежності

admin 21.01.2014 17:22 ПОЛІТИКА

На думку видання, ЄС має відреагувати на події в Києві адресними санкціями, які направлено проти найвищих українських чиновників.


Україна переживає найбільш небезпечні дні з моменту отримання незалежності понад 20 років тому, пише у вівторок британська The Financial Times.

Ані в останні дні життя Радянського Союзу, ані під час "помаранчевої революції" на вулицях Києва не відбувалося таких рішучих боїв, які спостерігалися у неділю, відзначають автори статті.

Насильство з боку антиурядових демонстрантів не більш виправдане, ніж з боку влади, - підкреслює видання. "Президент України Віктор Янукович повинен розуміти, що ці заворушення було спровоковано драконівськими антипротестними законами, - пише FT, закликаючи "зовнішній світ однозначно дати зрозуміти, що, підписавши ці нові закони, Янукович переступив межу, підштовхнувши Україну в бік авторитарної системи, близької до російської або навіть білоруської".

"Одним потенційно ефективним заходом могли б бути адресні санкції, направлені проти вищих українських чиновників", - вважають журналісти. "ЄС утримався від таких санкцій. Але існують й інші кроки, які він міг би зробити. До них належать перегляд механізмів взаємодії, деякі з яких несуть велику цінність для Києва і встановлені у той час, коли Україна домагалася більш тісної інтеграції з ЄС. Одночасно Брюсселю варто продовжити роз'яснювати, що шлях до інтеграції залишається вільним, якщо незабаром в Україні з'явиться уряд, який по-справжньому прагне цього", - йдеться в статті.

Українські олігархи могли б зіграти вирішальну роль у цих подіях. "Авторитарний Київ, позбавлений союзників за межами колишнього СРСР, не в їхніх інтересах", - йдеться у статті. "Якщо Янукович відчуває хоч якусь відповідальність за майбутню стабільність своєї країни, він повинен відвести її від краю прірви", - зазначає британське видання.

Inopressa
http://dt.ua/

admin

ТЕГИ : ЄСсанкціїЯнуковичпротести

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат