Народ має право на повстання. Доповнення статті 5 Конституції України

admin 20.01.2014 11:57 ПОЛІТИКА

"Міліція", за визначенням, це озброєна частина народу. У сучасній Україні - це державний озброєний орган виконавчої влади. Справжня міліція за визначенням не може боротися сама з собою – народом, частиною якого є.

Висновок такий: сьогодні справжня міліція - це загони самооборони. А "міліція" – це каральний орган бандовлади і більше нічого.
Тільки глибоко аморальні субчики можуть воювати з власним народом.   Януковичу втрачати нічого. А за що б'ються міліцішти??? Нинішня редакція Статті 5 Конституції України: "Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. { Офіційне тлумачення положення частини другої статті 5 див. в Рішеннях Конституційного Суду N 6-рп/2005 від 05.10.2005, N 6-рп/2008 від 16.04.2008 } Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. { Офіційне тлумачення положення частини третьої статті 5 див. в Рішеннях Конституційного Суду N 6-рп/2005 від 05.10.2005, N 6-рп/2008 від 16.04.2008 } Ніхто не може узурпувати державну владу. { Офіційне тлумачення положення частини четвертої статті 5 див. в Рішенні Конституційного Суду N 6-рп/2005 від 05.10.2005 } Докладніше: http://kodeksy.com.ua/konstitutsiya_ukraini/statja-5.htm ... У випадку узурпації влади народ має право на повстання. Право на повстання є формою опору гнобленню як наслідку узурпації влади. Опір гнобленню витікає з природніх прав людини. Коли уряд порушує права народу, повстання для народу і для кожної його частини є його священним правом і невідкладним обов'язком (Статті 33-35 Декларації прав людини і громадянина 24 червня 1793 року, яка була частиною Конституції Французької республіки). Генеральна Асамблея ООН 10 грудня 1948 року проголосила Загальну декларацію прав людини, у преамбулі якої зазначила: "... Беручи до уваги, що визнання гідності, яка властива всім членам людської сім'ї, і рівних та невід'ємних їх прав є основою свободи, справедливості та загального миру: і беручи до уваги, що зневажання і нехтування правами людини призвели до варварських актів, які обурюють совість людства, і що створення такого світу, в якому люди будуть мати свободу слова і переконань і будуть вільні від страху і нужди, проголошено як високе прагнення людей; і беручи до уваги, що необхідно, щоб права людини охоронялися силою закону з метою забезпечення того, щоб людина не була змушена вдаватися як до останнього засобу до повстання проти тиранії і гноблення...." Сучасні події в Україні цілком підпадають під визначення "узурпація влади і порушення права громадян на свободу та гідність". У Конституції наступної Української республіки статтю 5 необхідно доповнити таким реченням: У ВИПАДКУ УЗУРПАЦІЇ ВЛАДИ, ПОРУШЕННЯ ВЛАДОЮ ПРАВА ГРОМАДЯН НА СВОБОДУ ТА ГІДНІСТЬ НАРОД МАЄ ПРАВО НА ПОВСТАННЯ.

Володимир Горбач, Політичний аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва, блог Українська правда

http://expres.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат