Губернатор Закарпаття здався лісовій мафії?

admin 03.07.2014 11:49 ПОЛІТИКА

Закарпатські ЗМІ неодноразово повідомляли про те, що лісова мафія в Закарпатті останнім часом агресивно знищує ліси і при цьому роблять це державні лісо-мисливські господарства, а не підприємці.

Навпаки, приватні підприємці навіть при мінімальній увазі з боку влади є головними платниками податків, а от державні ЛМГ показують збиток при масових вирубках.

На Тячівщині селяни навіть повстали проти лісової мафії, створили громадський комітет і вимагали від лісовиків припинити незаконні вирубки. Головним чином протести стосувалися директора Усть-Чорнянського ЛМГ Валерія Мурги.

Протестувальники домоглися створення перевірки його діяльності, однак лісова мафія все вирішує. Перевірка виявилася формальною, а окрім того працівників ЛМГ «попросили» організувати збір підписів у підтримку свого шефа. Закрила очі на діяльність Мурги і прокуратура. Мафія все «порішала».

Як стало відомо, мафії вдалося нагнути і закарпатського губернатора Лунченка. Буквально вчора в область приїхав «свободівець» Валерій Черняков, який наразі очолює лісовий комітет України і в результаті певних домовленостей з нашим губернатором було вирішено, що нинішнього лісового очільника Закарпаття Ігоря Фізика відправлять до Рівного, управління ж нарешті офіційно очолить Федір Гомонай, який виконував наразі обов’язки начальника управління. Ну і пакетом було домовлено про продовження контракту з директором Усть-Чорнянського ЛМГ Мургою, проти якого бунтувала Тячівщина.

Тепер залишається лише чекати, чи проковтне громадськість таку гірку пілюлю, або ж зможе за себе постояти.

Ну і дивно, що молодий закарпатський губернатор так легко піддався лісовій мафії. Мало досвіду чи вказівка згори?...

http://clipnews.info/newstopic.htm?id=80464

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат