Експерти та депутати оцінили новопризначену команду Порошенко (ДОПОВНЕНО)

admin 11.06.2014 09:21 ПОЛІТИКА

Першими указами на посту президента України Петро Порошенко призначив колишнього власника Українського медіахолдингу Бориса Ложкіна (на фото) на пост глави АП. Його першим заступником - нардепа від Батьківщини Геннадія Зубка


Крім того, своїм першим помічником глава держави призначив колишнього посла України в Норвегії Юрія Онищенка, Держуправління справами очолив колишній радник Черновецького Сергій Березенко, а прес-секретарем президента став журналіст 5 каналу, що належить Порошенку, Святослав Цеголко. Олег Рафальський, як і в часи президентства Януковича, продовжить займати пост заступника глави АП. ЛІГАБізнесІнформ з'ясувала, що думають про нові призначення політик, політолог, громадський активіст і представник медіа-бізнесу.

Інна Богословська, народний депутат України

- Радують два призначення - Ложкіна і Онищенко. Ложкіна знаю дуже добре - ще з Харкова. Перше і головне - він сучасна і європейська людина. Це такий антисовковий хід. Головне завдання України сьогодні - закінчити з пострадянською країною і почати будувати демократичне суспільство. Ложкін не є совковою людиною ідеологічно. Деякі говорять про нестачу у нього досвіду державного управління - я вважаю, що це якраз плюс, а не мінус. Ложкін зробив з нуля найбільшу медійну компанію, він може стати цінною допомогою для глави держави.

Радує призначення Онищенка, з яким я познайомилася, коли він був послом в Норвегії. Ця людина справив враження професіонала: підхід, організація робочого процесу, з точки зору ідеологічної бази - дуже гідні обидва (Ложкін і Онищенко - ред.).

Зубко - багато сказати не можу, ніколи не стикалася з ним, в силу його життєвої історії... У будь-якому разі, я люблю людей, які дуже багато вчаться, вони викликають у мене тиху надію, що ми отримаємо електронний уряд. Пройшов депутатську школу, це добре. Подивимося.

Рафальський? Я відразу говорила, що якщо Ложкін піде в адміністрацію, Рафальського він повинен буде залишити, адже він високий професіонал. Це людина, яку можна призначати держсекретарем в будь-якому міністерстві, він знає бюрократичну кухню.

Цеголко - чудове призначення, це совість журналістики, професійний, не втратив справжнього серця. Він ще й людина, яка робить все з душею. Хочу лише побажати, щоб не зачерствів.

Володимир Фесенко, політолог

- Фактичним керівником Адміністрації президента, думаю, буде сам президент Петро Порошенко. Новопризначені керівники будуть лише виконувати його політичні установки. У цьому плані ситуація кардинально відрізнятиметься від подібних призначень попередніми главами держави.

Призначення на посаду голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна, людини, що не має досвіду державного управління, людини з бізнесу, швидше за все, означає, що Порошенко хоче кардинально модернізувати і реформувати діяльність АП, зробити її більш динамічною. Плюс акцент робитиметься на посилення інформаційної політики та комунікації. А брак досвіду нового керівника буде компенсуватися за рахунок досвіду і професійних якостей його заступників.

І в цьому зв'язку виглядає логічним призначення Олега Рафальського на посаду заступника глави АП. Рафальський, може бути, найефективніший бюрократ в цій сфері. Ніхто краще за нього не знає, як повинна працювати Адміністрація як державний інститут, як АП повинна комунікувати з іншими держструктурами, який повинен бути документообіг і т.д.

Що стосується призначеного на посаду голови Держуправління справами Сергія Березенка, який був радником колишнього мера Леоніда Черновецького, то тут, ймовірно, спрацював фактор довіри. Адже, наскільки мені відомо, Порошенко і Березенко не раз перетиналися в питаннях бізнесу. А що стосується співпраці з Черновецьким, то, з одного боку, була так звана молода команда екс-мера, а з іншого - були люди з бізнесу, які шукали лояльності київсьої влади для вирішення своїх бізнес-задач, до них і ставився новий Держуправсправами.

- Святослав Цеголко і Геннадій Зубко - мої добрі знайомі, я вітаю країну, сподіваюся, у них вийде показати себе ефективними менеджерами. Ложкін побудував найбільшу, економічно ефективну медіа-імперію в Україні. Самі по собі люди є перевіреними профі у своїх напрямках. Хто такий Онищенко, я, чесно кажучи, не знаю...

Єгор Соболєв, глава люстраційного комітету України

Бажаю, щоб у них все вийшло, але дуже раджу новому президенту підбирати такі кадри через відкриті конкурси: так можна знайти найсильніших людей в країні, яких зараз дуже багато, але вони роками були країні не потрібні. Зараз прекрасна можливість їх мобілізувати.

Ложкіна знаю особисто, він сильний менеджер. Чи вдасться йому стати сильним керівником для президента? Я думаю, для цього у нього є талант. Інша справа, що з талантом менеджерів і у президента, і у керівника його офісу мають бути принципи і бажання зробити країну успішною, а її політику - ефективною. Ось тут потрібен, зокрема, безкомпромісний підхід до корупції, кумівства, зрадництва, саботажу, якими зараз пронизана наша країна. Чи вистачить у них цього безкомпромісного підходу? Я б дуже хотів, щоб вистачило, я думаю, ми всі в цьому зацікавлені.

Рафальський? Чесно кажучи, не дуже з ним знайомий, не знаю, яку роль він грав, тому, не впевнений, що маю право коментувати.

Що стосується Березенко... До людей, які були в команді Черновецького, не може бути доброго ставлення. Я б на місці президента не брав до себе людей з пірамід корупції та мародерства. З іншого боку, "Беркут", який стріляв на Майдані, а тепер вмирає за Україну, показує, що у кожного є шанс змінити життя.

Олексій Погорєлов, генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси

Борис Ложкін - успішний підприємець, який побудував видавничий бізнес, за охопленням аудиторії не менш впливовою, ніж телебачення. Кількість проектів, які він створив і якими керував з бізнес-партнерами і редакторами, характеризує його як сильного партнера і ефективного бізнесмена. Я впевнений: такі якості - це те, що повинно дозволити йому ефективно управляти Адміністрацією президента.

newsru.ua
+++++++++++++++++++++++

Порошенко все решает сам — манипулировать им будет сложно, — политолог


Руководству Администрации президента будет крайне сложно манипулировать Петром Порошенко. Об этом в комментарии сказал политолог Андрей Золотарев.

По мнению эксперта, новые кадровые назначения свидетельствуют о том, что Порошенко в работе АПУ хочет использовать как современный менеджерской опыт в лице Ложкина так и опыт старых кадров времен Кучмы в лице Рафальского, информирует еizvestia.com.

Политолог добавил, что Ложкин является «талантливым коммуникатором, организатором и трудоголиком».

Кроме того, по мнению Золотарева, вчерашние назначения свидетельствуют скорее не о монолитности команды Порошенко, а о попытке ее создать. «Потому что он не имеет такого монолита, как у Януковича, где команда фактически формировалась более 10 лет. У Порошенко команда — в стадии формирования. Там довольно разные люди — это тот же Березенко, доставшийся от Черновецкого, один из немногих кто знал меру, когда руки касались меда», — отметил политолог.

«Дело в том, что Порошенко, в отличие от Януковича, будет полагаться на собственное мнение. Манипулировать им, в отличие от Ющенко или Януковича, будет крайне сложно. Он (Порошенко — ред.) очень осторожно относится к информации, в первую очередь решает все сам», — добавил эксперт.

news.eizvestia.com
+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Борис Ложкин глава АП? Не спешите проклинать Порошенко

Сегодня информационное пространство взорвала страшная новость — Петр Порошенко назначил Бориса Ложкина главой АП. Большие и малые дети революции зашипели в проклятиях «Зрада! Зрада!».

Журналисты бросились собирать комментарии, а эксперты рассказывать о том, что сие значит. На самом деле, это ничего не значит до того момента, пока мы не увидим действия или бездействие, которые наносят ущерб стране. Или же, наоборот, вознесут с неистовой силою на вершину мировой гегемонии.

На самом деле, подумайте сами, кого должен назначать Порошенко? Сотника Парасюка? Профессора, прости Господи Киево-Могилянки, выбранного с помощью генератора случайных чисел? Или Марфу Ивановну, дородную и весьма смышленую доярку из села Литки?

Власть всегда зиждется на договоренностях между группами влияниями и представителями от социальных групп, которые осознают свой политический интерес. Порошенко опирается на тех, кому обязан и кто, на его взгляд, способен выполнять функционал, позволяющий ему удержать власть.

Миссия Порошенко заключается в двух вещах — подписании Соглашения об ассоциации и успешном завершении войны на Донбассе. Если он их выполнит, то уже за это ему можно будет поставить памятник.

Еще до 25 мая было очевидно, что мы выбираем промежуточного президента в промежуточное время. Это время, когда старая лошадь Второй республики бьет в агонии копытами, а голова жеребенка Третьей еще и не появилась. Потому миссия Порошенко заключается в том, чтобы роженица не сдохла раньше времени, пока не выполнит свою функцию. И ей нужно чуток подержать голову.

Вот Петро и держит, как умеет. Не нужно ждать чуда. Его не будет. Мы только входим в глубокие социальные изменения, причем делаем это во главе с людьми, которые способствовали коллапсу государства. Эти люди никуда не исчезнут одномоментно, потому что имеют ресурсы, влияние и организацию. Большая часть общества недовольна этими людьми, а многие их ненавидят. Но пока не появятся более эффективные организации, объединяющие недовольных старыми элитами, обладающих равноценными ресурсами и влиянием, пока у власти мы будем видеть персоны, которые будут вызывать вопросы. И на все это требуется время.

Поэтому перед президентскими выборами я писал, что процентов 20% ставлю, что из Порошенко получится наша версия Конрада Аденауэра и 80%, что Ющенко 2.0. Но и эти 20% еще неплохой шанс! Не нужно от луганского тепловоза требовать характеристик TGV. Хорошо мечтать, что он помчится на скорости в 300 км в час, но еще лучше, если бы он просто вез на своих 70 по кривым рельсам.

В общем, смотрите на все происходящее с высокой колокольни. Это тот случай, когда колода старых карт тасуется, из нее выбрасывают старые и постепенно заменяют новыми. Жизнь сначала никогда не меняется. Во всяком случае, так кажется сначала. Спустя 20 лет вы стоите и думаете: как же все изменилось.

Юрий Романенко, "Хвиля"

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат