Спілка закарпатських угорських багатодітних сімей засудила випадки екстремізму на Закарпатті

admin 19.03.2013 11:12 ПОЛІТИКА

17 березня у Берегові відбулись загальні збори обласної громадської організації «Спілка закарпатських угорських багатодітних сімей» з нагоди підбиття підсумків роботи першого півріччя з дня створення та вибору нового правління.

Діти подарували присутнім виставу на честь угорського національного свята – річниці революції 1848 року.Правління спілки розповіло про досягнення, події та програми, які вдалося здійснити.
Як повідомив член правління організації Йосип Торпоі, нині вже у чотирьох районах Закарпаття відбулися місцеві збори спілки багатодітних сімей – проходили вони у теплій родинній атмосфері. На Різдвяні свята вдалося зібрати та розподілити   450 подарунків між малозабезпеченими багатодітними сім'ями. Також розпочались курси для батьків по запобіганню синдрому несподіваної смерті у немовлят, організували та провели 1-й обласний День Багатодітних Сімей, який відбувся у Берегові. На зібранні було внесено певні зміни до статуту, зокрема про збільшення тривалості мандату керівництва на 2 роки. Отже, протягом наступних двох років спілку очолюватиме Денеш Терек.   Обрано також ревізійну комісію.
«Також загальні збори нашої Спілки офіційно засудили вчинки з боку екстремістів, які були скоєні в останні дні та були направлені проти угорськомовного населення Закарпаття, - коментує для Мукачево.netЙосип Торпоі. – Нас всіх дуже засмутив випадок, що стався в Ужгороді з групою угорських дітей, які стали жертвами нападу.   Нас тривожать думки про можливість морального та фізичного насильства як проти дітей, так і проти дорослих лише за те, що вони святкують власні свята або висловлюють свої думки на рідній мові   на своїй батьківщині. Сподіваємося, що такого ніколи на Закарпатті більше не повториться».

Мукачево.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат