У наших дорогах захоронять астрономічну суму. Хтось таки на цьому руки нагріє...

admin 08.03.2013 11:12 ПОЛІТИКА

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") розробило проект Державної цільової програми розвитку доріг загального користування на 2013-2018 роки, вартість якої становить 264 млрд грн.

Про це в ході круглого столу в "Укравтодорі" повідомив радник голови "Укравтодору" Євген Прусенко.

Він зазначив, що програма передбачає щорічне фінансування в обсязі 40 млрд грн протягом шести років.

"Програма найближчим часом буде представлена ​​на розгляд уряду", - сказав Прусенко.

Він також зазначив, що джерелами бюджетного фінансування дорожньої галузі в Україні виступають акцизний податок з нафтопродуктів і транспортних засобів, ввізне мито на нафтопродукти, транспортні засоби та шини до них, а також плата за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні.

Загальний обсяг надходження коштів із зазначених джерел до спеціального фонду держбюджету для дорожнього господарства у 2013 році заплановано в сумі 15,9 млрд грн, у той час як потреба складає більше 36 млрд грн.

При цьому, за даними Прусенка, ставки акцизного податку на паливо в Україні значно нижча, ніж у європейських країнах (по бензину - в два-п'ять разів, по дизельному паливу - в 3-16 разів).

Як повідомлялося, на фінансування "Укравтодору" в 2013 році передбачено 23,9 млрд грн, з них 15565000000 грн - на дорожні роботи, 8,4 млрд грн - на погашення кредитної заборгованості.
Финансовый обзор

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат