Євромайдан закликав Яценюка, Кличка та ВО «Майдан» відмежуватись від провокації Тягнибока

admin 31.12.2013 12:46 ПОЛІТИКА

Смолоскипна хода, яка має відбутися 1 січня до дня народження Степана Бандери, буде використана в провладних медіа для компрометації і Бандери, і Євромайдану, тому її проводити не варто. Про це на своїй сторінці у Facebook написав історик Володимир В’ятрович.

«Як історик – багато років досліджую ОУН та УПА. Як громадський активіст – багато тижнів беру участь у Євромайдані. Я проти смолоскипної ходи 1 січня до дня народження Степана Бандери.

По-перше, тому, що такі акції не мають нічого спільного з історією та традицією бандерівського руху, натомість чітко асоціюються з фашистською та нацистською традиціями.

По-друге, тому що знаю – таку акцію буде використано в медіа для компрометації і Бандери (він «фашист», бо таким чином його вшановують), і Євромайдану (його учасники «фашисти»), – зазначив він. Також В’ятрович наголосив, що в 2014 усіх чекає багато роботи, спрямованої на відстоювання як українського минулого, так і українського майбутнього.

«Тому не варто починати цей рік сумнівними акціями, що не сприяють ані першому, ані другому», – підкреслив історик, повідомляє ЗІК ВО «Майдан» варто до сьогоднішнього   вечора офіційною заявою відмежувати Майдан від смолоскипної ходи «Свободи» на честь дня народження Степана Бандери. Про це на своїй сторінці у Facebook написав письменник Андрій Кокотюха.

«Хто має прямий доступ до ВО «Майдан»? Ясно, мене не почують. Але бажано вже цими днями, конкретніше – до завтрашнього вечора офіційною заявою відмежувати Майдан від смолоскипної ходи «Свободи», – заявив він. За його словами, народження Степана Бандери цілком можливо святкувати без факелів, котрі «дадуть прекрасну картинку для наших ворогів».

«Це вам не Леніна скидати, чому ніхто не розуміє? Звісно, пояснювати щось «Свободі» – це вбиватися об стіну. Але на цьому етапі відмежуватися від ходи можна й треба. Не засуджувати. Не проводити як альтернативу ліберальний гей-парад. Просто пояснити: «Свобода» в ці години буде сама по собі. Слабо?» – написав він.

Як відомо, у липні 2004-ого напередодні старту президентської кампанії Тягнибок теж був автором провокаційного виступу на горі Яворина, який, як відзначали експерти, мав кинути тінь на опозицію в очах електорату сходу України. Тоді опозиція виключила Тягнибока із своїх лав.

Соціологи підтверджують, що на сьогодні понад 80% жителів сходу України категорично засуджують діяльність Степана Бандери.

expres.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат