Freedom House: Україна обігнала Гондурас по упадку демократії

admin 16.01.2013 11:39 ПОЛІТИКА

Міжнародна неурядова організація Freedom House випустила звіт, в якому оцінила ситуацію з правами людини і демократією в 2012 році


У групу найбільш вільних країн, за версією Freedom House, увійшли Андорра, Австрія, Австралія, Барбадос, Бельгія, Канада, Кабо-Верде, Чилі, Кіпр, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Ісландія, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Швеція, Швейцарія та ін
У свою чергу найбільш невільними називаються Північна Корея, Узбекистан, Туркменістан, Судан, Екваторіальна Гвінея, Еритрея, Західна Сахара та Сирія, пише Тиждень.

При цьому найбільше поліпшення ситуації з демократією в цьому році спостерігалося в Лівії, Бірмі, Тунісі, Єгипті, Зімбабве, Молдові, Чорногорії та Грузії.

Україна, Росія, Нікарагуа, Нігер, Пакистан, Парагвай, Македонія, Мексика, Киргизстан, Марокко увійшли в групу частково вільних країн.

"В Україні було відзначено зниження позицій у зв'язку з погіршенням якості проведення парламентських виборів, збільшенням тиску уряду на опозицію і новим законом на користь російськомовної частини населення і одночасно ігнорування менш численних меншин", - говориться у звіті.

При цьому в перід з 2008 по 2012 рік, на думку FH, найбільше зниження демократичних показників відбулося в Україні, Малі, Мадагаскарі, Гамбії, Гвінеї-Біссау, Бахрейні, Ефіопії, Еритреї, Руанді, Ємені, Бурунді, Еквадорі, Гондурасі і Шрі- Ланці.

www.liga.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат