В Україні почали політичну люстрацію  

admin 24.04.2013 17:08 ПОЛІТИКА

23 квітня 2013 року в Києві відбулася презентація ініціативи створення об’єднання СИЛА ЛЮДЕЙ. Серед ініціаторів також закарпатці – Микола Ковальчук та Олександр Солонтай. Учасниками презентації стали 180 людей присутніх на зустрі в залі та 344 он-лайн глядачів прямої веб-трансляції.

На думку організаторів, об’єднання СИЛА ЛЮДЕЙ стане основою для формування потужної новітньої політичної сили, яка буде принципово іншою. Вони переконані: ні помаранчеві, ні біло-голубі, не змінили країну, оскільки борються лише за владу, а не за справжні перетворення.

Тому ініціатори об’єднання, а це 25 представників малого та середнього бізнесу, громадських діячів та місцевих депутатів, обіцяють провести політичну   люстрацію. І почали з себе: членами об’єднання СИЛА ЛЮДЕЙ не можуть бути політики, які були депутатами ВР, членами Кабінету міністрів, Президентами, головами ОДА, генеральними прокурорами, суддями Конституційного суду, починаючи з 2004 року.   Ці люди вже могли змінити країну, але не зробили цього, підкреслюють засновники об’єднання СИЛА ЛЮДЕЙ.

«Чому? А тому, що їх все задовольняло. Бідними українцями простіше керувати, ламати їх, нагинати. Вся діюча політична система формується за принципом “свій-чужий”. Політика стала засобом швидкого збагачення. Ми ж вважаємо, що політиками мають бути захисники людей, а не бізнесмени – захисники власного капіталу. Учасниками політичного процесу – громадяни», заявили учасники.

Серед ініціаторів — представники з усіх регіонів країни. Всі мали досвід політичної, або громадської діяльності, знайомі з реаліями української політики на практиці: Олександр Безніс, Олексій Гончарук, Оксана Гуйда, Олег Демчук, Дмитро Дробот, Дмитро Живицький, Орест Йосипчук, Зураб Кантарія, Микола Ковальчук, Віталій Ковтун, Олександр Кришко, Дмитро Кропачов, Олександр Меланченко, Ольга Омельчук, Андрій Осіпов, Олександр Пердейко, Руслан Рохов, Олександр Солонтай, Віктор Ткачов, Ростислав Томенчук, Костянтин Усов, Вадим Шебанов, Володимир Шматько, Петро Шкутяк та інші. Наймолодшому учаснику 23, найстаршому – 50 років.

«Ми хочемо, щоб наші діти жили в цивілізованій країні, в центрі якої — людина. Коли читаєш політичні програми, то розумієш, що там написано багато гарних, потрібних речей. Але вони не виконуються. Не виконуються тому, що були написані тільки для того, щоб за них голосували. В цьому джерело зневіри - ніхто не відповідає за свої слова», зазначили ініціатори.

Засновники об’єднання запрошують у свою команду тих, кому близькі їхні цінності та принципи, а саме – гідність, свобода, відповідальність, справедливість, відкритість, дієвість, солідарність, конкурентність, добробут. Але, вони підкреслюють, об’єднуватися будуть тільки з тими хто, хоче   змінити країну, а не дорватися до влади.

«Приймаючи рішення, ми керуємось цінностями та принципами, які є основою дій кожного з нас. Ми будуємо силу для людей, а не черговий проект на замовлення олігархів. Тільки сила, розбудована за правилами, знизу догори, зможе протистояти діючій системі. Ми їдемо в регіони шукати людей, які мають схоже бачення. Людей, яким болить за державу, які хочуть та можуть об’єднатися, щоб змінити країну!», оголосили учасники презентації об’єднання СИЛА ЛЮДЕЙ.

Люди, які об’єднаються в СИЛУ ЛЮДЕЙ будуть самі визначати політичну програму, спільно доопрацьовуватимуть ідеологічні, програмні засади та правила, які наразі розміщені для обговорення в інтернеті - www.sylalyudey.org. У перший же день   до обговорень та дискусій у соціальних мережах вже приєдналося понад двісті людей.

Зустрічі з активними громадянами вже найближчим часом відбудуться в усіх регіонах країни. В квітні презентації проекту засад та правил, як саме люди мають об’єднатися і створити об’єднання СИЛА ЛЮДЕЙ, відбудуться в Криму, Луцьку, Рівному та Одесі. В травні – в усіх областях. Кінцевим результатом об’єднання стане створення політичної сили. Її засновниками стане понад тисячу громадян України, об’єднаних спільними цінностями, правилами та баченням майбутнього країни!


Коментарі, домовитися про інтерв’ю та додаткова інформація:

+38(097) 893-52-08, +38(063) 499-10-50
Наталія Бик, зв’язки з громадськістю
Email: syla.liudei2013@gmail.com

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат