Екс-голова ЦВК Михайло Рябець привітав закарпатців із річницею народного волевиявлення

admin 17.04.2013 10:26 ПОЛІТИКА

Впродовж кількох останніх місяців в політичному середовищі, парламенті, ЗМІ та й в суспільстві активно обговорюється питання щодо можливого ініціювання владою Всеукраїнського референдуму з метою освячення народом змін до чинноі Конституції України, нібито вигідних і вкрай потрібних Президентові та його оточенню.

Особливо ця дискусія набула актуальності після ухвалення новоі редакціі Закону про всеукраїнський референдум Верховною Радою Украіни минулого скликання, майже в останні дні своєі діяльності.

Разом з тим, хотів би нагадати усім Вам про те, що саме сьогодні, 16 квітня, минає тринадцять років із дня проведення в Україні Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою на який було винесено чотири питання:

1. Чи підтримуєте Ви пропозиції про доповнення статті 90 Конституції України новою третьою частиною такого змісту:

"Президент України може достроково припинити повноваження Верховної Ради України, якщо ВРУ протягом одного місяця не змогла сформувати постійно діючу парламентську більшість або у разі незатвердження нею протягом трьох місяців підготовленого і поданого в установленому порядку Кабінетом Міністрів України Державного бюджету України"?

2. Чи згодні Ви з необхідністю обмеження депутатськоі недоторканності народних депутатів України і вилученням у зв'язку з цим частини третьої статті 80 Конституції України:

"Народні депутати не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальноі відповідальності , затримані чи заарештовані"?

3. Чи згодні Ви із зменшенням загальноі кількості народних депутатів з 450 до 300 і пов'язаною з цим заміною у частині першій статті 76 Конституції України слів "чотириста п'ятдесят" на слово "триста", а також внесення відповідних змін до виборчого законодавства?

4. Чи підтримуєте Ви необхідність формування двопалатного парламенту в Україні, одна з палат якого представляла би інтереси регіонів України і сприяла б їх реалізації, та внесення відповідних змін до Конституції України і виборчого законодавства?

Народ України підтримав усі чотири питання винесені на референдум, проте відповідні зміни до законодавства так і не було внесено Верховною Радою, незважаючи на те, що процедуру імплементації відповідних змін до Основного Закону, підтриманих народом, було чітко визначено відповідним Рішенням Конституційного Суду.

Я навмисно повторив питання, що виносились на референдум 13 років тому, оскільки за цей час у політичній риториці так нічого і не змінилося. Сьогодні ми в котрий раз чуємо тіж самі гасла, що лунають звідусіль: від влади і від опозиції. Нічого не змінюється! А знаєте чому? Та тому, що майже двадцять років при владі на 80 відсотків і одні й тіж політичні фігури на усіх рівнях.

Тож,може варто вже задуматися мудрому народу України і не меблі змінювати у владних кабінетах, а їхніх "господарів"! Причому усіх! І тих хто при владі і тих хто в опозиції! Адже вони тільки місцями у цих кабінетах міняються час від часу.

Михайло Рябець, екс-голова ЦВК

http://transkarpatia.net/transcarpathia/social/17633

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат