Політологи прогнозують Ратушняку перемогу у парламентських виборах

Олександра Берегова, Карпатньюс 24.01.2012 11:39 ПОЛІТИКА

Минулі вихідні виявилися щедрими на політичні заяви. Екс-мер Ужгорода Сергій Ратушняк заявив, що збирається на вибори до ВР від ужгородського мажоритарного округу як само висуванець і спростував чутки щодо участі у найближчих виборах як кандидат від Партії Регіонів. Своє рішення С. Ратушняк озвучив так: «На вибори піду, тому що не бачу того, хто би міг не тільки бачити і розуміти, але й мати дух це голосно озвучити», – заявив політик.

Думка політологів з цього приводу:

Федір Шандор, керівник Карпатського центру полінгових досліджень: «Якби вибори проходили наступної неділі, Сергій Ратушняк, на мою думку, став би депутатом від ужгородського мажоритарного округу, бо на сьогодні серед усіх його конкурентів він найрейтинговіший. Вважаю, що єдиним реальним його опонентом серед тих, хто на сьогодні відомий, є Павло Чучка. Але перемогти його може не просто конкретна людина-опонент, а той, хто має при собі сильну команду, але цього поки не має ніхто».

Віктор Пащенко, директор Закарпатського   інституту політичних досліджень:«Самовисунення Ратушняка – абсолютно закономірне, йому зараз нема чого втрачати, він поза політикою, є по суті приватною особою. Думаю, він буде реальним претендентом на місце у парламенті. Попри те, що його популярність у порівнянні з початком 2000-х суттєво знизилася, її буде достатньо для перемоги. Він має самодостатній фінансовий ресурс, йому не треба просити чиєїсь підтримки, має він і інформаційний ресурс, досить популярний в Ужгороді і районі. Його конкурентами по ужгородському округу можуть стати і Василь Ковач від Партії Регіонів, і Володимир Смоланка від Єдиного Центру, і Павло Чучка від опозиції, залежно від подальших домовленостей. Поки мажоритарний округ не нарізаний, рано говорити про реальні шанси і можливості. Одне точно відомо: по Ужгороду Ратушняк має найвищий рейтинг, нехай і негативний. Є постійні 20-25% його прихильників, а от чи вдасться йому цей процент збільшити – побачимо пізніше. Щодо його лозунгів і образу, то він нічого нового не вигадає: спочатку шукатиме підтримки, якщо її не знайде, то так і залишиться таким собі незалежним робін гудом, який критикує усіх, особливо – владу і олігархів».

Михайло Шелемба, аспірант кафедри політології УжНУ: «Сергій Ратушняк ніколи не був командним гравцем у політичному плані. Він і зараз залишається одноосібним, нейтральним політиком.Думаю, своїм самовисуненням він створить проблеми і Партії Регіонів, і Єдиному Центру, які ставляться до нього з опаскою, бо постійно будучи в опозиції до всіх, він створив собі високий рейтинг і набув певного досвіду на президентських виборах. Ті його опоненти, які на сьогодні вже відомі, мають безперечний вплив в Ужгороді, але, повторюся, у Сергія Ратушняка, шанси цілком реальні».

Олександра Берегова, Карпатньюс

ТЕГИ : Ратушнякпарламентські вибори 2012політологимажоритарникЗакарпаття

Коментарі :


01.02.2012 10:45 Перехожий

Пройде, коли попередньо поклянеться у вірносты ПР. В іншому випадку ні.


26.01.2012 10:31 Томенко

Який Чучка опозиціонер, він же при владі, з Щадеєм, Булановим, Погореловим, за якого агітували.


26.01.2012 10:29 Джон

Злодій Рата, після виборів вступить до Партії Регіонів, пошле всіх ужгородців на ..., а Шандор проститутка, ще не відповів за Погорелова, якого "молода команда" - Щадей, і т.д. підтримала на виборах.


25.01.2012 06:08 юрій

Ратушняк нормальний чоловік!Жорский!Так і повинно бути!Нехай би його вибрали до ВР,але тільки не від партіі районів!Я особисто цих голубих терпіти не можу.Вони кодло обіцяльників.Вори в законі!На даний час то є сімейний підряд,бо в ВР сидять цілими сім ями від тих голубих!Ратушняк мужик вольовий,такий може з правду і в рило заваалити - правильно зробить - рагулів треба постійно ставити на місце!Інакше рагуля не навчиш нормально жити!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат