Коротка історія сигарет



Сигарети — найпоширеніший вид тютюнової продукції. Щодня їх купують мільйони людей у всьому світі, але мало хто замислюється над тим, що така звична річ має цікаву та багату на події історію.

Перше знайомство з тютюном

Історично встановлено, що першими тютюн почали культивувати корінні жителі американського континенту.

На стінах старовинних храмів у центральних районах Америки було знайдено зображення пристосувань, що нагадують сучасні сигарети.

До речі, дослідники культури давніх цивілізацій встановили, що курити такі пристосування було дуже незручно — вони були занадто громіздкими та постійно розсипалися в процесі використання.

Європейці дізналися про тютюн у XVI столітті, коли іспанські мореплавці привезли цю рослину з Америки. Однак сигарети у їхньому сучасному вигляді з’явилися лише у XIX столітті.

Головні етапи в історії сигарет

Історія сигаретної індустрії складається з кількох ключових етапів, кожен з яких зробив свій вагомий внесок у зростання популярності цього виду тютюнової продукції.

Ранній період (XVI–XVIII ст.)

1. Поява тютюну в Європі. Після відкриття Америки Колумбом у 1492 році ця рослина була завезена до Європи. Спочатку тютюн нюхали та жували, курити його почали трохи пізніше.

2. Поширення куріння. Цей спосіб вживання тютюну поступово поширювався у Європі, набувши особливої популярності серед військових та знаті.

Початок масового виробництва (XIX ст.)

1. Перші сигарети. Вручну загортати тютюн у папір почали солдати на початку ХІХ ст.  

2. Комерційне виробництво. У 1843 році французька компанія SEITA розпочала масове виробництво сигарет. У 1854 році Філіп Морріс у Лондоні відкрив свій перший тютюновий магазин, де продавалися турецькі цигарки ручного скручування.

3. Механізація виробництва. У 1881 році Джеймс Бонсак винайшов машину для скручування сигарет, завдяки якій процес виробництва значно пришвидшився, тому ці тютюнові вироби стали набагато доступнішими для всіх верств населення.

Золоте століття сигарет (XX ст.)

1. Зростання популярності. На початку XX століття сигарети ставали дедалі популярнішими — цьому сприяло їхнє активне поширення серед військових під час Першої світової війни.

2. Реклама та маркетинг. Щоб залучити нових споживачів, тютюнові компанії почали розробляти грандіозні маркетингові стратегії та активно використовувати рекламу за участю знаменитостей.

3. Впровадження фільтрів. У 1950-х роках з'явилися перші сигарети з фільтром, що дало змогу знизити вміст смол у сигаретному димі. Цей винахід зробив процес куріння набагато приємнішим.

4. Поява легких сигарет. У 1960-х роках на ринку з’явилися нова продукція — зі зменшеним вмістом нікотину та смол.

Цікаві факти про тютюнокуріння

● До Європи тютюн завіз не сам Христофор Колумб, це зробили його матроси.

● Індіанці курили тютюн під час укладання миру, для прикликання духів та позбавлення відчуття голоду.

● Нікотин отримав свою назву на честь Жана Ніко — французького дипломата та вченого, який першим познайомив своїх співвітчизників із тютюном.

● Спочатку тютюн вважався дієвими ліками та використовувався для лікування багатьох захворювань.

● Першу тютюнову фабрику було відкрито в Іспанії (Севілья), а першу фабрику з виробництва сигарет — у Британії (Лондон).

● Величезний внесок у розвиток тютюнової промисловості та популяризації сигарет зробили світові війни та кінематограф.

Якщо ви шукаєте, де можна купити сигарети зі швидким і безплатним доставленням, вибирайте інтернет-магазин Cig-Poshta. Тут ви знайдете тільки якісну сертифіковану продукцію за мінімальними цінами. Тож замовляйте улюблені сигарети просто зараз й отримайте задоволення від зручності та якості сервісу Cig-Poshta!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат