Глава держави провів телефонну розмову з Президенткою Швейцарії



Президент України Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з Президенткою Швейцарської Конфедерації у 2024 році, федеральною радницею, керівницею Федерального департаменту оборони, захисту населення і спорту Швейцарії Віолою Амхерд.

Глава держави привітав співрозмовницю з обранням на посаду та початком президентського терміну.

«Бажаю вам плідної діяльності на цій відповідальній посаді, а швейцарському народові – добробуту й достатку у новому, 2024 році», – сказав Президент України.

Під час розмови було відзначено дедалі більшу динаміку двостороннього діалогу між Україною та Швейцарією.

Володимир Зеленський висловив подяку Швейцарії за тверду підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України в умовах повномасштабної агресії Росії проти нашої держави.

Він окремо подякував швейцарській стороні за підтримку Української формули миру та організацію чергової зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики в Давосі 14 січня.

«Після важливої Конференції з відновлення України в Лугано це вже другий масштабний міжнародний захід із підтримки нашої країни, що відбуватиметься у Швейцарії», – зазначив Глава держави.

Було обговорено підготовку до зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників лідерів країн щодо Формули миру, яка відбудеться у Давосі.

Лідери скоординували заходи двостороннього характеру на найближчу перспективу.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат