Чим Шен пуер відрізняється від Шу пуера?

admin 31.03.2023 16:04 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Пуери неможливо переплутати ні з чим: їх деревний аромат і смолистий смак приваблюють і новачків, і досвідчених чаєманів. До того ж, вони мають цілющі властивості. І хоча всі вони є ферментованими, серед них розрізняють чорний пуер та пуер зелений. Про них сьогодні й поговоримо.

Зелений – пуер Шен

Довга дорога до унікального смаку цього чаю може тривати роками, і навіть десятиліттями. Шен Пуер – це чай-історія та чай-інвестиція. Зелений він через те, що проходить мінімальну обробку після збору. Його дозрівання відбувається довгий час після виготовлення, і на кожному етапі він буде по-різному звучати у вашій чашці.

Також витриманий Шен пуер – https://newtea.ua/uk/chay/chay-puer/vid-shen-pu-er можна вигідно продати шанувальникам: саме тому його прийнято дарувати на весілля та на честь народження дитини, і зберігати десятиліттями.

Із роками цей чай додає не лише у смакових якостях, а й у користі:

  • знижує біосинтез «поганого» холестерину;
  • подовжує молодість завдяки значному вмісту вітаміну Е, антиоксидантам та натуральним флавоноїдам;
  • прискорює метаболізм та позитивно впливає на травлення завдяки дубильним речовинам – танінам, якими також славляться благородні вина;
  • покращує настрій та пам'ять, активізує мозкову діяльність завдяки значному вмісту кофеїну.

Не можна сказати, що смак Шен пуера 3-річної витримки гірший за 10-річний: він просто інший. І на кожному етапі його хочеться дегустувати.

Чорний – пуер Шу

Чи варто чекати десятиліттями, щоб оцінити всі принади ферментованого пуера? А от і ні: завдяки вологому скиртуванню з’явилася технологічна і швидка в дозріванні альтернатива Шену: Шу пуер. Він не лише має корисні властивості, аналогічні до зеленого пуера, а й виготовляється набагато швидше, набуваючи всієї своєї міці та смакоти за короткий термін.

Шу Пуер – https://newtea.ua/uk/chay/chay-puer/vid-shu-pu-er створюють сушінням і штучним зістарюванням чайного листа (тому чай і називають чорним пуером). Для цього створюються та підтримуються необхідні рівні температури та вологи. Саме так за кілька тижнів кожен цінитель отримує чай, максимально близький за смаком і властивостями до витриманого Шен пуера, та більш доступний, і навіть ароматніший.

Який пуер ви б не обрали, ви не помилитесь: це дійсно найкращі представники елітних китайських зіллів, і кожному чаєману варто доторкнутись та пізнати ці чайні легенди.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат