Жорсткі ортопедичні матраци: кому вони підходять

21.12.2023 20:48 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

 



Людина проводить багато часу уві сні, тому варто приділити увагу вибору спального місця. Якщо обладнати його правильно, вийде повноцінно розслабитись і відпочити вночі. Важливою складовою ліжка є матрац, який (в ідеалі) повинен мати ортопедичні властивості, тобто підтримувати фізіологічне положення хребта.

Сучасні виробники надають основам, які випускають, конкретний ступінь жорсткості. Він залежить від наповнювача, який знаходиться всередині. Раніше вважалося, що спальне місце має бути максимально твердим, тоді на ньому вийде нормально відпочити. Проте це не завжди так, деяким людям варто купувати тільки м’які моделі.

Якими бувають жорсткі матраци

Саме на такі вироби звертають увагу в першу чергу, але з ними потрібно бути дуже обережним. Ціни ортопедичного матрацу залежать від його характеристик, не завжди варіант, який підходить для конкретного користувача, дорогий. Жорсткі випускають як із пружинним блоком, так і без нього – перші виходять трохи м’якшими, другі твердішими, особливо за умови наявності всередині кокосової койри.

Є спеціальна шкала, якою можна керуватися під час вибору матраца – вона показує ступінь жорсткості від 1 до 5. Найщільнішими є наповнювачі на основі кокосової койри, зроблені з твердих волокон горіха, просочених латексом для перетворення в єдиний блок. У результаті виготовлення виходить шар різної товщини, якщо він великий, тоді спальне місце буде твердим.

Менш жорсткими виходять комбіновані моделі, виготовлені з шару кокосової койри та латексу. У недорогих варіантах замість наповнювача на основі горіха використовують струттофайбер або неткане полотно, також можуть додавати штучний латекс, пінополіуретан. Останній часто використовують у посилених виробах, розрахованих на користувачів вагою близько 140 кг. Він має високу щільність і вважається найдовговічнішим серед наявних.

Кому варто придбати жорсткий матрац і коли він не підходить

Таке спальне місце не можна назвати універсальним через те, що воно пасує не кожному, а розраховане на використання тільки в конкретних випадках. Безпружинний і пружинний матрац, представлені тут https://amebli.com.ua/pruzhinnye-matrasy/, можна протестувати й перевірити, чи справді вони підходять. Потрібно лягти на спину й просунути руку під поперек – якщо це вдається зробити легко, жорсткість достатня.

Тверді моделі зі щільними наповнювачами варто використовувати в таких випадках:

  • коли потрібна якісна підтримка для хребта, зокрема новонародженої дитини. Більшу частину життя вона проводить уві сні, тому для неї підійде жорсткий матрац із наповнювачем з косової койри;
  • коли вага перевищує 90 кг. У цьому разі спина потребує якіснішої та міцнішої підтримки, яку здатен забезпечити тільки наповнювач великої щільності;
  • за наявності проблем із шиєю, грудним відділом хребта;
  • на 3 і 4 стадії сколіозу для полегшення стану хворого та профілактики подальшого прогресування;
  • за наявності протрузії, міжхребцевої грижі. Жорстке спальне місце створює гарну підтримку, що необхідно для усунення больового синдрому.

У деяких випадках спати на дуже твердому матраці не варто. Наприклад, якщо людина страждає на захворювання опорно-рухового апарату, потрібно спочатку проконсультуватися з лікарем. Артрит, артроз, болі в попереку й суглобах, порушення кровообігу – хвороби, які вимагають сну на м’якішій основі. Тут краще вибрати піну з ефектом Memory або ортопедичну.

Жорсткі матраци можуть як покращити, так і погіршити якість сну, тому важливо керуватися індивідуальними критеріями під час вибору.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат