Професійна література для закладів вищої освіти



выдавництво

Повноцінний учбовий процес за будь-яким напрямом неможливий без достатньої кількості фахової літератури, і це стосується не лише підручників для студентів. Сучасний викладач це науковець, який окрім лекційних і практичних занять, виконує власні наукові дослідження. Така діяльність передбачає постійний обмін професійною інформацією з колегами за допомогою наукових праць, монографій, збірок тематичних статей, звітів наукових конференцій. Тобто, для закладів вищої освіти є необхідним постійний потік нової фахової літератури. Видавництво «Університетська книга» спеціалізується на друку підручників для забезпечення навчального процесу ЗВО і наукової літератури за усіма напрямами.

Різномаїття видів учбової і наукової літератури в асортименті «Університетської книги»

Професійну літературу, що виходить друком у видавництві «Університетська книга» можна розділити на дві групи за призначенням: навчальні книжки для студентів, а також наукова і методична література для викладачів.

Література студентам

Для отримання студентами всебічної і повноцінної освіти видавництво постійно друкує нові та оновлені підручники, навчальні і практичні посібники, курси лекцій, збірки практикумів і задач, словники, довідники, інформаційні збірки, науково-популярну літературу, енциклопедичні видання, літературні і репертуарні збірки, збірки порад і рекомендацій, альбоми, хрестоматії.

Фахові видання для викладачів

Для викладачів і науковців «Університетська книга» на регулярній основі видає найактуальніші підручники, курси лекцій, навчально-методичні посібники, методичні вказівки, практикуми, навчальні комплекси, монографії, наукові нариси і записки, науково-практичні коментарі, збірки матеріалів конференцій, статей і наукових праць, науково-технічні посібники, міжнародні науково-документальні й публіцистичні видання, науково-методичні рекомендації, аналітичні дослідження, журнали, бібліографічні покажчики, каталоги видань тощо.

Основні навчальні й наукові дисципліни у каталозі видавництва

«Університетська книга» співпрацює з провідними науковцями і викладачами. У каталозі видавництва представлена відповідна література за основними освітніми напрямами.

У розділі «Економіка»: підручники і посібники, що висвітлюють сучасні виклики і потреби, знайомлять з історичними здобутками і новітніми трендами розвитку соціально-економічних систем, моделями побудови економічних відносин і інвестиційними перспективами.

Майбутнім журналістам адресовані книги, що знайомлять з моделями виховання журналістів, досвідом творчих майстерень, питаннями державного регулювання і стратегічного розвитку телекомунікаційної індустрії.

Тим, хто вивчає іноземні мови, стануть у нагоді збірки тестів, підручники з граматики, хрестоматії, методики лінгвістичного аналізу, матеріали для розвитку усного і письмового мовлення з різних науково-промислових напрямів, фахові видання для перекладачів.

Для істориків будуть корисними монографії, збірки історичних нарисів, архівні документи, посібники з історії України, довідники палеонтологічних знахідок.

Для культурологів вийшли друком видання з історії культури, підручники з етнології, дослідження культурної спадщини України.

Літературознавцям адресовані твори відомих письменників, дослідження їх життя і творчості, монографії, підручники з історії світової літератури.

Маркетологів зацікавлять підручники з маркетингу, мерчандайзингу, ціноутворення, аналізу маркетингового середовища і шляхів виходу на міжнародні ринки, посібники з управління проектами, маркетингового аудиту, моделей поведінки споживачів, дослідження щодо маркетингу у сферах охорони здоров’я, туризму, страхування тощо.

У розділі «Менеджмент» представлені підручники з управління організаціями, ціноутворенням, якістю, інноваційною та інвестиційною діяльністю, інтелектуальною власністю, рекламним процесом, витратами і прибутками, діяльністю громадських організацій, розвитком територій і національної економіки, посібники з кадрової політики, складської логістики, адміністрування, розвитку онлайн-бізнесу, монографії з управління промисловими підприємствами, психології лідерства, менеджменту у ЗВО, розвитку аграрних підприємств.

Тим, хто присвятив себе міжнародним відносинам, будуть корисними посібники з формування гуманітарної безпеки і шляхів європейської та євроатлантичної інтеграції, підручники з дипломатії, монографії щодо стратегічних комунікацій, субнаціональних політичних режимів, еволюції політичних інститутів.

У розділі «Облік і оподаткування» пропонується навчальна література, що включає усі юридичні і господарські складники, необхідні для набуття фаху, а також монографії щодо оподаткування.

Майбутнім підприємцям адресовані підручники з торгівлі, комерційної і біржової діяльності, мерчандайзингу, товарознавства, міжнародного бізнесу, управління ризиками, митного оформлення тощо.

Психологам стануть у нагоді посібники для працівників навчальних закладів, соціальних працівників, тренінги для керівників і переговорників.

Для тих, хто вивчає релігієзнавство, будуть корисними видання, що сприятимуть налагодженню міжрелігійного і міжкультурного діалогу.

Для соціальних працівників вийшли друком підручники з соціокультурної діяльності, геронтології, відповідального батьківства, профорієнтації, посібники для фахівців соціально-психологічних служб, монографії щодо соціально-економічної адаптації осіб з інвалідністю.

Соціологам адресовані підручники зі соціології і соціокультурної діяльності, посібники з проведення соціологічних досліджень енциклопедії за фахом.

У рубриці «Українська мова для іноземців» представлені цикл початкових посібників для іноземних студенів, різнорівневі підручники для детального вивчення української мови, довідники з наукового стилю мовлення для окремих спеціальностей, розмовники.

Філологів зацікавлять підручники з іноземних мов, лінгвістичних дисциплін, аналізу мовних одиниць, посібники з наукового та професійного мовлення, низка монографій і словники для перекладачів.

Філософам призначені видання для вивчення концептуальних основ філософії та їх практичного застосування: підручники з корпоративної етики і психології, сталого розвитку суспільства, наукового пізнання, етики спілкування, монографії, що вивчають питання справедливості, еволюції, мислення, аналізують філософську спадщину Г. Сковороди, дають оцінку сучасному феміністичному руху тощо.

Для фінансистів і банкірів будуть корисними підручники щодо банківської системи, цифрової економіки і криптовалют, фінансування в аграрному секторі, грошово-кредитної політики НБУ й інших країн, страхування і ризикології, фінансового аналізу, ринку цінних паперів. Також пропонуються монографії, у яких розглянуто проблематику страхової діяльності, соціального страхування, кредитної політики банків і банківської ліквідності, соціально-економічного розвитку територіальних громад.

Усі видання можна придбати в інтернет-книгарні «Університетська книга» https://book.sumy.ua/ за найнижчими цінами.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат