Використання та переваги системи безперебійного живлення

17.10.2023 16:12 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Централізоване енергопостачання не можна назвати досконалим, адже воно працює дуже нестабільно. Час від часу трапляються різкі перепади напруги, які негативно впливають на роботу техніки. Дуже чутливе обладнання (наприклад, ноутбук або ПК) може остаточно вийти з ладу, і його ремонт обійдеться дуже дорого, якщо взагалі буде рентабельним.

Щоб уникнути пошкоджень пристроїв у будинку, квартирі або на підприємстві варто встановлювати системи безперебійного живлення. Це цілий комплекс обладнання, що забезпечує постійну подачу напруги для функціонування техніки протягом якогось часу. Вибрати й придбати його зручно на сайті компанії Solar-Tech.

Особливості та принцип роботи ДБЖ

Раніше для отримання електроенергії використовували генератори, які періодично заправляли бензиновим або дизельним паливом. Джерело безперебійного живлення для будинку зручніше та простіше в експлуатації, адже до нього не треба заливати бензин чи дизель. Воно не шумить і не виділяє шкідливих для людини парів під час роботи, тому чудово підходить для побутового використання, зокрема у квартирі.

Система складається з декількох пристроїв, кожен має окреме призначення та виконує певні задачі. Серед її складових – акумуляторна батарея, випрямний прилад, мікропроцесор, мережевий фільтр, обладнання для заряджання. Тривалість роботи техніки при відсутності централізованого енергопостачання залежить від ємності акумуляторної батареї. Використання ДБЖ дозволить уникнути пошкодження техніки через різкі перепади напруги.

Мікропроцесор – головна складова пристрою, яка забезпечує його функціонування та контролює такі важливі параметри, як температура, рівень заряду, підключене навантаження. Коли централізована електроенергія відсутня, основним джерелом енергії стає акумуляторна батарея. Випрямний пристрій забезпечує завжди коректне навантаження у випадках, коли напруга в мережі різко зростає або падає.

Чому варто використовувати систему безперебійного живлення

Це обладнання практичніше та зручніше в порівнянні з бензиновими або дизельними генераторами. Останні потребують періодичного обслуговування, зокрема заміни деталей (наприклад, свічок або інших елементів). Під час роботи вони сильно шумлять, а також виділяють шкідливі для людини пари – тому їх не можна використовувати всередині приміщення.

Компанія Solar-Tech, яка продає альтернативні джерела енергії для дому тут https://solar-tech.com.ua/ua/, пропонує придбати систему безперебійного живлення. Це зручне рішення не тільки для побутових об’єктів, а й для промислових підприємств, де теж важливо захистити дорогу техніку від пошкоджень. Серед головних переваг такого обладнання варто виділити:

  • високу надійність. Джерело безперебійного живлення можна використовувати вдома як стабілізатор. Він завжди забезпечує якісну синусоїду для всієї техніки, що підключена до нього;
  • можливість автономного функціонування. Систему дуже просто доповнити акумуляторами;
  • безперебійне функціонування. Тільки-но зникає централізована мережа, обладнання перемикається на живлення техніки від акумулятора, це відбувається миттєво;
  • просте й легке використання. Менеджери компанії Solar-Tech допоможуть вибрати найкращий варіант серед наявних;
  • компактні розміри. Встановити систему безперебійного живлення можна де завгодно, адже вона не займає багато місця.

Моделі відрізняються за потужністю, тривалістю роботи та іншими характеристиками, на них звертають увагу під час вибору.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат