Головне, що ви маєте знати про NFC на телефоні

19.05.2023 17:04 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



NFC — це комунікація ближньої дії. Її можна вважати своєрідною заміною інтернету, дротів або Bluetooth. Але працює технологія лише тоді, коли два пристрої знаходяться дуже близько одне до одного, щоб спрацювала індукційна котушка. Ви можете купити телефон з NFC просто для того, щоб сплачувати покупки в магазині. Проте є ще декілька корисних функцій у цієї технології. Смартфон з NFC ви можете придбати на samsungshop.com.ua.

Що можна робити завдяки NFC: 5 функцій

Смартфон часто заміняє банківську картку, адже завдяки NFC ми звикли сплачувати покупки телефоном. Але це не єдина можливість чипа:

  • можна знімати готівку в банкоматі — більшість таких приладів мають безконтактний чип;
  • сплата проїзду — поступово з’являються тролейбуси, автобуси з можливістю оплачувати проїзд за допомогою телефону;
  • ідентифікування особи — це доволі поширений спосіб перевірки людини при вході у великі бізнес-центри та офіси;
  • цифровий ключ — часто це вводять готелі, щоб клієнт міг не носити з собою постійно ключ, а використовувати як альтернативу власний телефон;
  • передача даних — можна використовувати функцію замість модуля Bluetooth для обміну файлами без інтернету.

NFC у смартфонах Samsung працює досить швидко. Завдяки близькому розташуванню до задньої кришки зв’язок з модулем не втрачається.

Наскільки безпечно використовувати технологію?

Наразі протокол NFC абсолютно безпечний, адже його захищено купою додаткових методів шифрування. Хоча й треба дотримуватися безпеки власних даних, щоб не натрапити на шахраїв. Базові правила:

  • використовуйте безконтактну оплату в місцях, яким ви довіряєте — у популярних супермаркетах, кафе та на АЗС; в інших випадках розплатіться краще карткою чи готівкою;
  • не давайте свій смартфон іншим людям;
  • не підносьте телефон до рекламних міток NFC, які бачите на вулиці чи в транспорті.

За таких умов ви залишите свої гроші, особисті дані та іншу важливу інформацію в повній безпеці. Сучасні технології — це гарний спосіб полегшити своє життя. Але треба вміти ними користуватися та не забувати про безпеку.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат