Як розпізнати алкогольну залежність

15.12.2022 22:01 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Тривале вживання спиртного викликає толерантність та залежність. Люди, залежні від алкоголю, зазвичай збільшують дозу та випивають надто багато. Надмірне розпивання спиртних напоїв — небезпечне захворювання, що впливає як на життя людини, так і на її оточення.

Як розпізнати алкоголізм у близької людини?

Розпізнати алкоголіка не завжди легко. Проте є деякі ознаки, які в сукупності можуть свідчити про алкоголізм. До них відносяться:

  • ненадійність, непунктуальність, агресивність та незацікавленість (тим більше це помітно, якщо людина раніше була іншою);
  • погіршення кольору обличчя, таке як почервоніння, екзема чи псоріаз;
  • життя зацікавленої особи дедалі більше обертається навколо випивки, збільшуються витрати на спиртне;
  • психічні та когнітивні розлади (захворювання часто пов'язане з проблемами пам'яті, втратою судження та поганим виконанням завдань).

Вживання алкоголю є перепоною соціальної активності. Коли бажання випити щось міцне сильніше, ніж бажання зустрітися з друзями чи родиною та приємно провести вечір, — це справді проблема.

Люди, які страждають на алкогольну залежність, можуть навіть усвідомлювати, що їх вживання шкідливе для здоров'я. Але їм дуже складно просити про допомогу та розпочинати лікування алкоголізму. Хмельницький — найоптимальніше місто для звільнення від пристрасті до спиртного. У клініках та реабілітаційних центрах тут працюють кваліфіковані фахівці, які допомагають позбутися бажання пиячити та зменшити її наслідки для здоров'я.

Що робити, якщо в сім'ї – алкоголік

Якщо член сім'ї чи близький друг залежить від спиртного, важливо не ігнорувати і применшувати споживання градусних напоїв. Поговоріть з ним – спокійно, у справі і неодноразово. Висловлюйте стурбованість, але не вимагайте негайно кинути пити.

Алкоголік не може моментально відмовитися від випивки через свою фізичну та психічну залежність. Він може подолати потяг лише шляхом кваліфікованої допомоги, яку надає реабілітаційний центр Хмельницький. Припинення вживання міцних напоїв можливе лише, якщо людина усвідомлює свою проблему і буде готова працювати над собою, щоб кинути пити. В іншому випадку будь-яка терапія приречена на провал із самого початку.

Лікування алкоголізму означає ще й тривалу перевірку терпіння для родичів, нерви яких часто натягнуті до краю. Родичі також потребують підтримки, яка надається за допомогою спільних бесід та сімейних семінарів в реабілітаційному центрі. Тому треба взяти себе в руки і не залишати хвору людину наодинці зі своєю залежністю.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат