Борис Приходько: за допомогою іноземних партнерів ми зможемо набагато швидше відновити Чернігівщину



Допомога іноземців у відбудові Чернігівської області

Чернігівщина починає відновлюватися як за рахунок власних ресурсів, так і за підтримки міжнародних організацій та фондів, урядів ряду країн. Попереду осінь і потрібно відновити житлові будинки, інфраструктуру, об’єкти та мережі комунального сектору. Загалом в області руйнації зазнали близько 4,5 тисяч приватних будинків та багатоповерхівок.

На даний час готовність допомогти відновити область висловили Франція, Норвегія, Латвія та інші країни. Засновник Благодійного фонду «РАЗОМ» Борис Приходько каже, що це суттєво допоможе скоротити терміни на відновлення житла, інфраструктури, а також шкіл, садочків, лікарень, комунальних мереж:

«Добре, що перемовини ведуть паралельно: центральна влада на рівні урядів інших країн і місцева влада на рівні очільників міст наших закордонних друзів і партнерів. Наприклад, Латвія готова поставити в область модульні будиночки для тих, хто втратив житло. І залучити до цього своїх бізнесменів. Обласний центр також співпрацює з тайванським урядом, японським і німецьким містом-побратимом Меммінгеном. Серед іноземних партнерів є чимало охочих допомогти нашій області. Ми не одні зі своїми проблемами. І це втішає, тому що відновити і відбудувати область, ми зможемо набагато швидше, аби робили це самотужки».

Нещодавно до переліку бажаючих допомогти у відбудові Чернігівської області долучилася Фінляндія. Вони ремонтуватимуть житлові будинки, школи, лікарні та комунальні мережі. Такі домовленості відбулися на рівні центральної влади. На даний час область готує для фінів необхідну інформацію і документацію по постраждалих об’єктах. Також Фінляндія запропонувала допомогти Чернігову в пошуку інвестора та виконавців для будівництва сміттєпереробного заводу, який не лише перероблятиме сміття, а й вироблятиме з нього енергоресурси.

Приємно, що наш іменитий футболіст, чернігівець, капітан збірної України з футболу, автор найшвидшого голу в історії збірної Андрій Ярмоленко не забуває про місто, у якому розпочалася його футбольна кар’єра. Особливо останні пів року. Серед іншого придбав для Чернігівської міської лікарні №3 карету швидкої допомоги з гуманітарним вантажем. Допомагають і бізнесмени. Хто обладнанням, хто будматеріалами, хто надає цільову фінансову підтримку.

«Окрім коштів міжнародних донорів та бізнесменів, як закордонних, така і наших, суттєві суми надходять з державного бюджету. В основному ці кошти йдуть на відновлення постраждалої комунальної інфраструктури області та на медичні й освітянські об’єкти. І це правильно, адже попереду холоди і маємо до них підготуватися як слід. Я вважаю правильним ухвалення Кабміном постанови про проведення закупівель у нинішній період без тендерів, що раніше було обов’язковою умовою і на що витрачалися місяці. Зараз ми економимо час», — говорить Борис Приходько.

Він вірить, що Чернігівщина з часом не просто поверне свою привабливість, а й стане ще красивішою, де поруч гармонійно «уживатиметься» славетне історичне минуле і вишукана сучасність.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат