Види та секрети приготування креветок

02.02.2021 16:21 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Креветки — мабуть, найбільш улюблений та популярний морепродукт в Україні. Їх подають вареними, додають до салатів та других страв, використовують як закуску на вечірках. Тож мабуть вам дуже цікаво дізнатися, якими бувають креветки. Ми підготували короткий екскурс видами та способами приготування. Буде цікаво!

Все про види креветок

Існує понад 100 різновидів креветок: погодьтеся, перепробувати їх буде дуже непросто! Та найбільш популярними видами, які подають в кафе та продають в магазинах, є:

  1. Королівські креветки — найчастіше, вирощуються в умовах ферми. Мають доволі великий розмір: найбільші особини виростають в довжину до 25 сантиметрів. Відтінок таких креветок може бути зеленуватим або навіть блакитнуватим. У продажі найчастіше представлені в замороженому вигляді.
  2. Тигрові креветки — саме в цьому виді найбільше м'яса, за що його цінують шеф-кухарі та фанати морепродуктів. Виловлюються в диких умовах. 
  3. Північні креветки — цей вид виловлюють в Атлантичному океані. Дуже смачні, соковиті та м'ясисті.

Також в Україні досить популярні чорноморські креветки — середнього розміру, але дуже смачні. Їх можна їсти як самостійно, так і додавати до різноманітних страв.

Як готувати креветки?

Найпопулярніший спосіб приготування креветок — варіння. Щоб варені морепродукти були смачними, варто добре солити воду та приправляти її спеціями: чорним перцем, сіллю, сушеною гвоздикою та зеленню. Варити у кип'яченій воді потрібно близько 10 хвилин — до готовності.

Варено-морожені креветки варити не потрібно: достатньо обдати їх кип'ятком, і страва буде готовою до вживання. 

Другий варіант приготування — це смаження. На оливковій олії або вершковому маслі. До того ж, цей спосіб — дуже швидкий. Щоб креветка добре обсмажилася з обох сторін, вистачить 6-7 хвилин. 

Чудово смакують креветки і в складі страв. Декілька смачних варіантів:

  • Різотто з морепродуктами — готується з тигровою креветкою, м'ясом мідій та кальмарів. Основа страви — рис, який заправляється вершковим соусом та сиром пармезан.
  • Бургер з тигровими креветками — чудова альтернатива традиційному м'ясному. Подається з вершковим соусом.
  • Салат з тигровими креветками, пармезаном та руколою — гарний варіант для перекусу чи легкого обіду. До того ж, таку страву досить просто готувати: це не потребує особливих навичок.

Якщо ж ви любите смакувати креветки, а от стояти біля плити — ні, виручить доставка їжі Львів. Замовляйте різотто, бургер чи мікс морепродуктів. Кур'єр примчить до вас максимально швидко. А ви зможете витратити зекономлений час на відпочинок. 

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат