Консалтингові послуги

Консалтингові послуги

Під консалтинговими послугами розуміють професійну допомогу — консультативну та практичну — від досвідчених експертів у конкретній сфері. Кому в першу чергу потрібна така підтримка?

  1. Допомоги потребують насамперед бізнес-початківці. Підприємці, які тільки відкривають власну справу, стикаються з величезною кількістю питань. Вони можуть стосуватися фінансів, податків, управління, наймання співробітників, організації бізнес-процесів тощо. Замовивши консалтингові послуги, можна заощадити час і уникнути багатьох помилок, через які в перші роки початку роботи зазнають краху близько 80% стартапів.

  2. З розвитком бізнесу кількість викликів і питань збільшується. З’являються нові напрями, підприємство освоює ринки, масштаби діяльності зростають, починається пошук інвесторів і варіантів для інвестицій, ускладнюється процес управління та контролю. У цей період власники та керівники компаній звертаються до консалтерів, щоб оптимізувати роботу підприємства й вивести її на новий рівень.

  3. Часта причина звернення до консалтингової фірми — проблеми та кризові явища в компанії. Фінансова та управлінська криза, зниження продажів і прибутку — допомогти вирішити ці та інші проблеми здатні експерти, за плечима яких сотні практичних кейсів у різних галузях.

Головне для замовника послуг — знайти консультантів із достатніми компетенціями. Відгуки, портфоліо, гарантії — ось на що слід звертати увагу під час вибору консалтерів. Крім достатніх професійних умінь, експерти повинні мати певні комунікативні навички, без яких неможлива комфортна співпраця.

Формат роботи консалтингових компаній

Спектр діяльності консалтерів досить широкий. З переліком найактуальніших послуг можна ознайомитися тут — 4e.com.ua.

Може відрізнятися і формат роботи із замовником, залежно від побажань останнього та ситуації на підприємстві. В одних випадках ідеться про вирішення конкретної проблеми, що стосується певних бізнес-процесів і має ситуаційний характер. В інших — потрібне системне рішення, що стосується всіх аспектів діяльності, мова може йти про коригування чи повну зміну стратегії бізнесу. Залежно від цього консалтингові компанії пропонують послуги у формі:

  • консультацій із певних питань (разові проблеми);

  • аналітичних досліджень у конкретному напрямі чи діяльності в цілому;

  • супроводу та безпосередньої участі в діяльності підприємства з метою виявлення проблем, пошуку та впровадження ефективних рішень.

Результати наймання консалтингової фірми

Завдання зовнішніх експертів — вирішити проблему клієнта з мінімально можливими витратами та максимальним ефектом. Приклади конкретних результатів співпраці з консалтерами:

  • підвищення продуктивності підприємства;

  • оптимізація управління грошовими потоками;

  • зниження витрат;

  • оптимізація робочих процесів;

  • підвищення рентабельності;

  • оптимізація кадрового складу;

  • підвищення ефективності роботи маркетингового відділу тощо.

Робота консультантів починається з ознайомлення з діяльністю замовника та виявлення її слабких сторін. Експерти аналізують ситуацію та приступають до пошуку прийнятних рішень, спираючись на особистий досвід і застосовуючи перевірені міжнародні практики. При цьому враховуються особливості бізнесу й конкретної ситуації. Остаточний результат залежить не тільки від консультантів — клієнт має бути готовим упроваджувати рекомендовані зміни та нововведення.

 

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат