Автострахування: питання та відповіді



Ситуації в дорозі різні та підготуватися до всього неможливо! Він обернувся і чужу машину не помітив, відкотився і розбив бампер сусіда, припаркував і тиранував сусідній… І це лише пара варіантів оповідань на дорогах. Тепер у кожного водія є обов'язкове автострахування. На сайті оформляється автоцивілка онлайн швидко і просто.

Коли не працює страхування ОСАГО?

Якщо ви завдали шкоди чужому автомобілю, страховка сплатить ремонт пошкодженого автомобіля. Це працює, навіть коли за кермом інший водій. Але ж тут є нюанси! Якщо автомобіль застрахований на пільговика, то ОСАГО працює тільки на автомобіліста, який його видав. Якщо поліс купив водій із стажем 10+ років, а водив новачок, то документ анулюється.

За яких умов змінюється термін дії страховки?

Термін дії страховки – до 1 року. Але в деяких випадках терміни змінюються: За умови, що автомобіліст є таксистом або перевізником, поліс необхідно переоформлювати при кожному технічному огляді. Якщо авто водія зареєстровано в іншій країні, але ви можете купити ОСАГО тільки на час, проведений в Україні. Якщо автомобіль тимчасово не зареєстрований, оформлюйте автоцивілку до моменту реєстрації автомобіля.

Як користуватися онлайн-страхуванням?

Як альтернативу можна купити поліс ОСАГО онлайн. Оформіть автострахування за 5 хвилин у мобільному телефоні. Це вигідно: поліс оформляється без посередників безпосередньо у страхового партнера. Для придбання необхідно заповнити дані про водія та машину. Після оплати договір у форматі PDF прийде на електронну пошту. У документі вказано номер поліса. Збережіть файл на свій смартфон, поліс не потрібно друкувати, достатньо пред'явити його в електронному вигляді. Як варіант, з 2021 року автомобілісти зможуть завантажити ОСАГО у додатку Дія.

Як перевірити справжність ОСАГО?

Після реєстрації автострахування потрапляє до бази Бюро автострахування України та справжність документа перевіряється на офіційному сайті. Введіть номер страховки у необхідну форму пошуку та перевірте наявність документа.

Яка вартість полісу? Єдиної ціни автострахування немає; на нього впливають багато змінних. Ціна на ОСАГО варіюється в залежності від міста, стажу водія, франшизи, об'єму двигуна автомобіля.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат