Весняна риболовля: як підготуватись до нового сезону



Якщо залишився останній місяць зими, покваптеся. Стільки справ ще необхідно виконати, щоб ніщо не заважало своєчасно розпочати весняну риболовлю. Важливо організувати ревізію всіх снастей, придбати нове обладнання, перевірити мотор для лодки. Дізнайтесь, як правильно організувати підготовчу роботу, щоб вистачило часу на виконання всіх завдань.

Перевірка інвентарю

Без належного спорядження розраховувати на гарний вилов не доведеться. Пропонуємо переконатися, що з інвентарем для риболовлі все як годиться. Спочатку огляньте вудилища. Якщо ви помітили пошкодження, склейте деталі.

Рибалки знають, наскільки важливо, щоб котушка працювала бездоганно, тому рекомендуємо її змастити. Стара волосінь вже не стане в нагоді, тому замініть її на нову. Особливо це доречно зробити, коли вудка довгий час не використовувалася.

Гачки – це вироби з металу, які піддаються іржі. Якщо помітили її сліди, ретельно очистіть заіржавіли місця. Риба міцно утримається тільки на гострому гачку. З часом такі вироби потребують додаткового заточування.

Підготовка човна

Після зимового зберігання ретельно огляньте човен. Найчастіше рибалки віддають перевагу моделям із ПВХ. Їх комфортніше зберігати та транспортувати. Якщо ви маєте саме такий човен, наповніть його балони до робочого тиску. У такому стані легше виявити механічні пошкодження.

Для усунення дрібних проколів скористайтеся невеликою латкою, яку наклейте на попередньо знежирене місце проколу.

Великі порізи, довжина яких перевищує 2см, іноді важко усунути самостійно, тому краще звернутися до майстерні.

Мотор

На річках та озерах краще рибалити на човні. Так більше шансів отримати великий вилов. Щоб уникнути необхідності користуватися веслами, більшість рибалок віддають перевагу човнам з мотором. Він є серцем транспортного засобу, тому догляд за ним дуже важливий.

Для проведення профілактичних заходів мотор демонтують та частково розбирають. Всі частини, що обертаються під час роботи, змащують мастилом. До важкодоступної частини двигуна мастило вприскують за допомогою шприцу.

Обов’язково огляньте гвинт, оцініть його неушкодженість. У разі виявлення погнутих лопастей, вирівняйте їх або придбайте новий комплект.

Підготовка човна до весняної риболовлі дуже важлива. Опинитися у холодній воді неприємно та небезпечно. Занурення у крижаний простір спровокує запалення легенів і підвищення температури.

Підготовка приманки

Риба з наближенням весни стає активнішою і прагне після зими задовольнити свій апетит. В якості приманки використовуйте хробака. Особливо така порада корисна, якщо ви плануєте рибалити на плотву або ляща.

Для прикорму беріть з собою варену картоплю й консервовану кукурудзу. Вона має яскраве кольорове забарвлення, тому рибі легше її розгледіти у каламутній воді.

Весняний сезон – велика радість для рибалки, головне правильно підготуватися до нього, щоб мати можливість насолоджуватися улюбленою справою.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат