Яку дієту обрати після свят?

25.01.2021 10:29 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Після зимових свят багато людей шукає ефективні дієти, щоб допомогти організму повернутися до звичайного режиму. Які дієти можна обрати, щоб безпечно схуднути?

Популярні види дієт

Найбільшою популярністю в світі користуються такі типи дієт:

  • середземноморська;
  • низьковуглеводна;
  • флекситарна.

Середземноморська дієта отримала перше місце в списку дієт, згідно з висновками лікарів Національного інституту здоров'я США. Американські спеціалісти регулярно публікують такий рейтинг. Цю дієту склав Алекс Кіс, який помітив, що жителі середземноморського регіону мають більш здорову серцево-судинну систему. Виявилося, це пов'язано з активним способом життя та харчуванням. Регулярні навантаження та вживання переважно рослинної їжі допомагають підтримувати здоров'я.

Основні принципи — це мінімум червоного м'яса, цукру та жирів. Більше овочів та горіхів. Такий підхід допомагає схуднути, запобігти цукровому діабету, серцево-судинним захворюванням.

Низьковуглеводні дієти — це ціла низка дієт, до яких належать також програми харчування Дюкана та Аткінсона. Головне — знизити споживання вуглеводів максимально та змусити організм використовувати відкладений жир як джерело енергії. Повністю виключити вуглеводи з раціону не можна, тому варто скоротити їхню кількість до 20-150 грамів в залежності від ваги та мети.

Що таке флекситарна дієта?

Флекситарна дієта — це вегетаріанський спосіб харчування. Вона не виключає м’яса повністю, але забороняє смажене червоне м’ясо, жирні сорти. Тобто їсти бургери та стейки не рекомендовано, проте можна собі дозволити куряче філе. Також потрібно пити багато води і їсти рослинні продукти. Усе це дозволяє покращити здоров'я та скинути зайву вагу.

Дуже важливо обрати саме ту дієту, яка підходить вашому організму. Неправильне харчування може стати причиною великих проблем, тому не варто голодувати та їсти тільки листя салату. Організм має отримувати збалансоване харчування, інакше стрес змусить його відкладати жир на той випадок, якщо корисних речовин буде замало.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат