ЖК Київської області та перспективи забудови



Київська область активно забудовується, так як багато людей планують придбати квартири вдалині від шумної столиці. А в пригороді зараз найкращі умови для комфортного життя.

Всього на території Київської області будується 127 житлових комплексів, 40 з яких знаходяться тільки на етапі закладки фундаменту. Орієнтовна дата здачі останніх - вересень 2022 і лютий 2024 років. Затримка об'єктів, що будуються в Білій Церкві і Вишневому, викликана виділенням міською радою ділянок з заболоченим і піщаним грунтом. На площі понад 2 га проведені роботи по внесенню в грунт абразивних ущільнюючих шарів і впровадження пальового фундаменту з стрічковим арматурним поясом. Подібна технологія використовується за кордоном. Її фінальна вартість в загальному бюджеті будівництва склала понад 2,4 млн. грн. Кошти виділені з нерозподіленого бюджету забудовника, що відкриває додаткову можливість реалізації заходів окупності шляхом пропозиції паркувальних місць, розміщення торговельних точок та інших об'єктів. Все це було б неможливим, якщо задіяні кошти виділені під державні гарантії банківським сектором.

Чому зросла кількість ЖК Київської області?

З слів міської влади, нарощування обсягів будівництва викликане не лише бажанням заробити, але і відтворити інфраструктуру міст області. Тільки в рамках іпотечного кредитування за минулий рік по Київській області було зафіксовано більше 700 000 звернень. Велика частина з них була задоволена саме щодо об'єктів нерухомості вторинного ринку. Насправді ж, за аналогічну ціну 1 м. кв. можна придбати навіть нове житло, виключаючи необхідність покупки в багатоквартирних спорудах радянської забудови. Більш того, остання, в більшості своїй, силами комунальних підприємств піддається тільки поточному та косметичному ремонту, замість капітального.

Виходячи з усього вищесказаного, а також обов'язкового резервування 1 058 квартир під соціальні програми, вже на протязі 4 років ведуться роботи по збільшенню кількості ЖК Київської області. Це комфортабельне житло європейського рівня, на яке, дійсно, заслуговує кожен громадянин України.

Довгобуд і його перспективи

У 2020 році планується організація реверсивного фінансування об'єктів будівництва, які були заморожені через банкрутство забудовника. Такі об'єкти будуть переводитися на баланс відповідальних забудовників з виділенням державних кредитів. На даний момент, таких ЖК Київської області більше 20-ти.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат